Jobshaming

Wij zijn opgevoed met het doel de hoogst mogelijke opleiding te doen, de best mogelijke baan te krijgen, zoveel mogelijk geld te verdienen en vervolgens tevreden met pensioen te gaan. In de tussentijd komt er een echtgenoot bij kijken, komen er een aantal kinderen bij, zit er een hond aan tafel en staat er een ruime gezinswagen voor het koophuis. Zekerheid is het woord. 

Fast forward naar de huidige tijd. Flexibilisering, mobiliteit en meer van zulke mooie woorden hebben het leven behoorlijk veranderd. We blijven niet meer 40 jaar bij dezelfde werkgever en we streven een goede work-life balance na. De gedachte van zekerheid boven alles – zoals in the good old days – ebt een beetje weg, maar zal altijd blijven bestaan. 

Het probleem van Jobshaming

Sorry voor de analyse, maar dit creëert een beetje de kapstok voor het probleem jobshaming. Wat is het probleem? Wij zijn gevoelig voor de mening van anderen. Als mensen een mening hebben over onze keuzes in het leven, kan dat ons hard/hart raken. We kunnen ons zelfs schamen over wat we deden/doen, over onze job. Jobshaming. 

Jobshaming kan je definiëren als een opgelaten, schuldig, misprezen gevoel ten opzichte van een gemaakte baan-/beroepskeuze. 

Positieve gevolgen van een leven in de sneeuw

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om het vak van de ski-/snowboardleraar in te gaan, zijn eigen overtuiging. Ik vind het een zeer waardevolle toevoeging aan jouw ervaring in het beroepsleven, maar zeker ook persoonlijk. Het brengt je zo veel, dit kun je zelf allicht ook wel bedenken. Voorbeelden hiervan: Leidinggeven, communicatie, talen, problem solving, samenwerking, structuur, cohesie, groepsdynamiek, didactiek om maar een paar op te noemen. Dit weten veel mensen niet. 

De volgende keer dat jij een naar gevoel krijgt van iemand die jou vraagt ‘waarom gooi je nou een jaar weg?’ of ‘get a real job’, sla hem om de oren met de skills die jij hebt kunnen ontwikkelen terwijl hij/zij naar een beeldscherm zat te staren. Bovenal, jij doet wat jij leuk vindt en niet wat jij moet doen volgens anderen… 

No reason to be ashamed, alle sneeuwsportleraren staan achter jouw keuze!

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren