Jobshaming

Wij zijn opgevoed met het doel de hoogst mogelijke opleiding te doen, de best mogelijke baan te krijgen, zoveel mogelijk geld te verdienen en vervolgens tevreden met pensioen te gaan. In de tussentijd komt er een echtgenoot bij kijken, komen er een aantal kinderen bij, zit er een hond aan tafel en staat er een ruime gezinswagen voor het koophuis. Zekerheid is het woord. 

Fast forward naar de huidige tijd. Flexibilisering, mobiliteit en meer van zulke mooie woorden hebben het leven behoorlijk veranderd. We blijven niet meer 40 jaar bij dezelfde werkgever en we streven een goede work-life balance na. De gedachte van zekerheid boven alles – zoals in the good old days – ebt een beetje weg, maar zal altijd blijven bestaan. 

Het probleem van Jobshaming

Sorry voor de analyse, maar dit creëert een beetje de kapstok voor het probleem jobshaming. Wat is het probleem? Wij zijn gevoelig voor de mening van anderen. Als mensen een mening hebben over onze keuzes in het leven, kan dat ons hard/hart raken. We kunnen ons zelfs schamen over wat we deden/doen, over onze job. Jobshaming. 

Jobshaming kan je definiëren als een opgelaten, schuldig, misprezen gevoel ten opzichte van een gemaakte baan-/beroepskeuze. 

Positieve gevolgen van een leven in de sneeuw

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om het vak van de ski-/snowboardleraar in te gaan, zijn eigen overtuiging. Ik vind het een zeer waardevolle toevoeging aan jouw ervaring in het beroepsleven, maar zeker ook persoonlijk. Het brengt je zo veel, dit kun je zelf allicht ook wel bedenken. Voorbeelden hiervan: Leidinggeven, communicatie, talen, problem solving, samenwerking, structuur, cohesie, groepsdynamiek, didactiek om maar een paar op te noemen. Dit weten veel mensen niet. 

De volgende keer dat jij een naar gevoel krijgt van iemand die jou vraagt ‘waarom gooi je nou een jaar weg?’ of ‘get a real job’, sla hem om de oren met de skills die jij hebt kunnen ontwikkelen terwijl hij/zij naar een beeldscherm zat te staren. Bovenal, jij doet wat jij leuk vindt en niet wat jij moet doen volgens anderen… 

No reason to be ashamed, alle sneeuwsportleraren staan achter jouw keuze!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Living the dream – Laurens

  Trouwe volgers houden onze Living the Dream – serie nauwkeurig in de gaten. Fijn om even wat inspiratie op te doen in deze gekke tijden.

  Wij missen de winter! (deel 2)

  Like we said before (misschien al wel 10x eerder zelfs, het zal je vast niet zijn ontgaan): de meeste skileraren moeten helaas het gehele winterseizoen