Joey wou altijd al skileraar worden

Toen ik 6 jaar oud was wist ik al dat ik skileraar wilde worden. Elke keer weer als we in Oostenrijk op vakantie waren en ik de skileraren aan het werk zag wist ik het. 9 jaar later was het dan zover en mocht ik net na mijn vijftiende verjaardag aan het werk bij de skischool in Fiss-Ladis. Als kleine jonge kwam ik daar al en kende het gebied van binnen en buiten. Met de kerst kon ik daar 2 weken lesgeven. Ik vond het geweldig! Het was zo goed bevallen dat ik met de krokusvakantie nog een keer terug ben gekomen. Het was verslavend! Nu ben ik mijzelf al weer aan het klaar maken voor mijn derde seizoen als skileraar.

Het begin
Mijn naam is Joey en ik ben 18 jaar. 2 jaar oud was ik toen ik voor het eerst op ski’s stond. De eerste ervaring was niet echt een succes te noemen. Er is geen video te vinden van die tijd dat ik niet huilend en roepend om pappa en mamma op de ski’s sta. Sindsdien is er een hoop verandert en ben ik niet meer uit de sneeuw te krijgen. Net nadat ik 16 jaar was geworden heb ik het skileraren Anwärter diploma gehaald. Direct na het behalen van dit diploma ben ik naar Oostenrijk afgereisd om daar voor een heel seizoen skiles te gaan geven. Een jaar later ben ik geslaagd voor de Landes 1 opleiding en wil ik nu snel de Alpinkurs en het snowboard Anwärter diploma halen. Zoals ik altijd zeg, liever in de sneeuw of in het water dan in een klaslokaal of een kantoor!

Mijn opleiding
Ik studeer aan het MBO4Leisuresports in Gorinchem. Dit is geen reguliere CIOS of ROC opleiding maar een particuliere Sport en Bewegen opleiding. Het grootste deel van deze opleiding wordt in de praktijk onderwezen. De theorie lessen krijgen we op locatie of tijdens de praktijklessen. De opleiding, die bestaat uit ongeveer 30 studenten, beschikt ook niet over een vaste locatie. Je bent vrij om zelf een richting te kiezen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de richtingen water- en wintersport. In de zomer geef ik kite- en windsurflessen en in de winter ski- en snowboardlessen.

SkileraarLandes 1
Met lichte tegenzin door de vermoeidheid en de sneeuwcondities ben ik eind vorig seizoen (maart 2014) de Landes 1 opleiding in Kaprun gaan doen bij Snowsports Academy. Eenmaal aangekomen in Kaprun zag ik al mijn mede studenten die ook meededen aan de opleiding. We stonden weer te popelen om te gaan skiën. De 5 opleidingsdagen waren super gaaf! Off-piste, bugels, reuzenslalom en vooral hard knallen!

De eerste dag was geweldig! Hard knallen en veel meters maken. Tijdens de opleiding was het wel vroeg naar bed. De dagen zijn heel vermoeiend en ‘s avond ga je lang door met de theorie, soms wel tot 23:00 uur. De volgende dag staat de wekker vroeg en wordt er weer 7 uur lang geskied. Woensdag had Snowsports Academy een après-ski party geregeld. Donderdag was het weer helaas wat minder mooi en hadden we slechts enkele meters zicht. Het waren vermoeiende dagen maar vanwege de verse sneeuw en de frisse lucht voelde we ons al weer snel beter, en konden we er weer vol voor gaan.

Examen
De harde wind zorgde voor een lage gevoelstemperatuur. Iedereen was in spanning en moest wachten tot hij of zij naar beneden mocht. En toen was het eindelijke zover, mijn beurt. Eenmaal beneden aangekomen was ik opgelucht en was de afdaling voor mijn gevoel geslaagd. Diezelfde avond nog kwamen we bij elkaar voor de uitslag: geslaagd!

Joey maakte een fantastisch filmpje van zijn opleiding:

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en