Mijn ski’s verruild voor de mountainbike

Al 7 jaar lang ben ik van begin december tot midden april werkzaam als skilerares in het skigebied Zillertal Arena. Ik werk hier bij Michi’s Schischule in Gerlos. Doordat de skigebieden van Gerlos, Zell am Ziller, Königsleiten en Wald-Krimml verbonden zijn vormt het skigebied Zillertal Arena het grootste skigebied van het Zillertal en is het een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Ondanks de enorme omvang van het skigebied kan ik na al die jaren de skipistes dromen en zijn er op de pistes geen verassingen meer voor mij. Maar niets blijkt minder waar wanneer de sneeuw weg gesmolten is en ik mijn ski’s verruild heb voor mijn mountainbike. De pistes die ik zo goed ken blijken opeens nieuwe uitdagingen met zich mee te brengen.

Buitensport in Nederland
Nadat ik een buitensport opleiding heb gevolgd ben ik gaan werken bij het in Bergschenhoek gelegen buitensport centrum Outdoor Valley. Mijn werkzaamheden bestaan hier uit het begeleiden van groepen op en rondom het terrein van Outdoor Valley in het natuurgebied Hoge Bergsche bos, gelegen in de schaduw van Rotterdam. Veel voorkomende activiteiten zijn het mountainbiken, suvivallen, kanoën, kajakken en klimmen. Omdat het tijdens de zomervakantie in Nederland rustiger wordt heb ik er dit jaar voor gekozen om terug te keren naar het gebied waar ik s’ winters skiles geef.

GerlosZillertal Arena in de zomer
In de maanden April en Mei wordt het bruisende skigebied Zillertal Arena getransformeerd tot een schitterend paradijs voor natuurliefhebbers en zomer sporters.
Het bureau van Michi’s Schischule wordt omgebouwd tot informatie en boekingslocatie van de buitensport organisatie Bergaktiv. Bergaktiv biedt een uitgebreid berg- en wandelprogramma aan. Het klimparcours, mountainbiken, canyoning, raften en themawandelingen maken het activiteitenprogramma compleet. Voor sommige activiteiten is een kosten bijdrage nodig maar veel van de activiteiten zijn gratis.

Tienerprogramma
Onderdeel van het Bergaktiv programma in Gerlos is het tienerprogramma. Van zondag tot vrijdag staan er dagelijks actieve activiteiten op het programma speciaal voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar. Klimmen, mountainbiken, canyoningen, GPS-Gerloswandeltocht, tokkelen en een high-rope parcours onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs.
Ik ben er speciaal voor de kinderen. Ze melden zich bij mij aan en komen naar mij toe om deel te nemen aan de activiteiten. Samen met de kinderen ga ik naar de activiteiten toe waar ik met een instructeur de kinderen begeleid.

Vrije tijd
Tijdens mijn werk ga ik mee met de kinderen en ben ik dus ook zelf actief bezig. Maar wanneer ik ‘s middags even tijd heb dan pak ik mijn mountainbike en fiets ik één van de vele gemarkeerde of ongemarkeerde mountainbike routes in het Zillertal Arena.
Maar er is niets mooier dan de zaterdag. Op zaterdag is mijn vrije dag en als het weer een beetje meewerkt daal ik op mijn mountainbike af over de Gerlospass naar Zell am Ziller. Een korte rit met de gondel omhoog brengt me dan naar de start van het 5 kilometer lange down-hill parcours. 3 of 4 afdalingen later zit ik moe en onder de modder terug in de bus onderweg naar Gerlos waar ik mijn mountainbike een verdiende schoonmaak beurt moet geven.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren