De zomer door bij Outdoor Valley

Na mijn eerste winterseizoen in de sneeuw wist ik dat ik nog jaren terug wilde komen. Bij terugkomst in Nederland ben ik opzoek gegaan naar een leuke baan waar ik van April tot en met November kon werken. Als snel bleek dit makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste sollicitaties liepen op niks uit omdat ik slechts voor enkele maanden beschikbaar was. De eerste zomerseizoenen bracht ik daarom door op de skibaan in Bergschenhoek waar ik van September tot November skilessen gaf en waar ik van April tot Augustus werkzaam kon zijn in de winkel en mij kon bezighouden met het onderhoud van de liften en skibanen. Het geven van skilessen in Nederland beviel uitsteken maar de overige werkzaamheden in de zomermaanden hebben nooit echt de voorkeur gehad, ondanks dat ik me hier prima kon vermaken.

Outdoor Valley
Na 3 zomerseizoenen op de skibaan in Nederland doorgebracht te hebben was ik dringend toe aan een nieuwe uitdaging. Een uitdaging waar ik echt plezier in kon hebben en het liefst meerdere zomers achter elkaar. Zo ben ik terecht gekomen bij het buitensportcentrum Outdoor Valley in Bergschenhoek. Dit buitensportcentrum gelegen naast Rotterdam bleek de perfecte zomerbaan voor mij te zijn. Net zoals in de winter kan ik instructie geven aan langskomende gasten die opzoek zijn naar een sportieve uitdaging. De nadruk ligt hier minder op het leren en veel meer op beleving en plezier maken.

Werkzaamheden
Gasten die naar Outdoor Valley komen kunnen kiezen uit een groot aanbod van zomersporten. Er kan geklommen worden op de 34,60 meter hoge klimwand ‘Monte Cervino’ en gemountainbiked over het 6,8 kilometer lange singel-track parcours met maar liefst 480 positieve hoogtemeters. Naast het steppen, kanoën, kajakken, tokkelen, disc-golven en vlotbouwen beschikt Outdoor Valley over één van de grootste survival parcours van Nederland. Het overgrote deel van de gasten van Outdoor Valley kiest voor deze activiteit. Meerdere malen per dag sta je als instructeur tot aan je nek in de modder en geef je de gasten een beleving mee die ze nooit meer zullen vergeten.

Ik werk nu 4 jaar bij Outdoor Valley en ben de afgelopen jaren doorgegroeid tot hoofdinstructeur verantwoordelijk voor de planning. Doordat het in de zomermaanden erg druk is en in de wintermaanden een stuk rustiger kan ik de winter in Oostenrijk doorbrengen als skileraar. Wanneer de sneeuw smelt keer ik terug naar Nederland en verruil mijn dikke skipak voor een korte broek en t-shirt. Ik heb nu 365 dagen per jaar een baan waar ik iedere dag met plezier naar toe ga!

Ben jij opzoek naar een zomerbaan zodat je in de winter de sneeuw in kan en beschik je over een buitensport opleiding? Richt dan je sollicitatie aan info@outdoorvalley.nl.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren