Zomer in Nederland…in de sneeuw!

Een van de eerste vragen die je vaak als skileraar krijgt is: “wat doe je dan in de zomer?” Als het wintersportseizoen is afgelopen, alle ski’s en boards opgeruimd zijn en staan te wachten tot de eerste vlokken weer vallen, gaat bijna elke leraar wel wat anders doen gedurende de zomermaanden. De een werkt op het strand, de ander is instructeur in de buitensport, de volgende heeft een baan op kantoor en weer een ander doet compleet wat anders. Maar er zijn ook leraren die het hele jaar bezig zijn met de allerleukste sport die er is. En ik, Nanda, ben een van die leraren!

Vanaf het strand de sneeuw in
Zomer of winter, het maakt niet uit. Meerdere keren per week trek ik m’n skipak aan om les te gaan geven bij Snowplanet in Spaarnwoude, een van de indoorhallen die Nederland rijk is. Met veel plezier verruil ik m’n slippers voor m’n skischoenen en m’n korte broek voor m’n skibroek. Soms moet ik eerder weg van het strand, omdat ik de sneeuw in ga. Een groter contrast kan je op zulke dagen niet hebben. Het is even zweten als je met je skipak, handschoenen en muts staat te wachten op je gasten, maar zodra je de deur door gaat ben je al weer vergeten dat het buiten warm is en je net nog in bikini op het strand lag.

Zijn er dan veel mensen die ‘s zomers gaan skiën?
SkileraarHet is wel rustiger dan in het winterseizoen. Wel heb ik al meerdere angstclinics gegeven en mijn gasten stapje voor stapje (grotendeels) over hun angst heen geholpen en het plezier in het skiën terug gegeven krijgen. De afgelopen weken stond ik bijvoorbeeld weer de allerkleinste van 3 jaar les te geven, tussendoor nog een aantal proeflessen en dan nog de reguliere lessen. Heel uiteenlopend dus! Daarnaast zijn er nog in de zomervakantie zg. ‘kidsweken’; een hele week lang worden er, naast het skiën of boarden, nog allerlei andere leuke activiteiten gedaan. Naast ski- of snowboardleraar, ben je dan dus ook begeleider van de kids en doe je uiteraard mee aan de verschillende activiteiten. Zo hang je ‘s avonds in het donker in een boom bij dierengeluidenspel dat gespeeld wordt als er overnacht wordt op de camping, ben je zandkastelen aan bouwen op het strand, val je in het water tijdens het SUP’en of hang je in de touwen tijdens het klimmen. Je begrijpt dat je tijdens zo’n week ook als lerarenteam ontzettend veel plezier hebt!

Zo zie je maar, ook in de zomer kan je je bezighouden met je favoriete sport!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren