Maaike gaat deze zomer skiles geven in Afrika

Mijn naam is Maaike. Na drie seizoenen skiles gegeven te hebben in Saalbach-Hinterglemm gaat dit seizoen een compleet nieuwe ervaring worden. Deze zomer ga ik skiles geven in Afriski in Lesotho, Zuid-Afrika. In deze blog vertel ik jullie hoe ik mijzelf heb voorbereid.

Een spontaan besluit
Vanaf het moment dat ik via Snowminds over de reis naar Afrika hoorde was ik nieuwsgierig. In tegenstelling tot Europa zijn de seizoenen in Afrika omgekeerd en is het daar van juni tot augustus winter. Ik denk bij Afrika niet direct aan wintersporten en het idee om daar heen te gaan om skiles te geven klinkt vreemd in mijn oren. Toch ging ik op de website van Snowminds op onderzoek uit. Binnen een week nam ik het besluit; ik ga naar Afrika! Voor iemand als ik, die drie seizoenen in hetzelfde gebied in Oostenrijk heeft lesgegeven en nog nooit buiten europa is geweest, voelt dit toch wel als een sprong in het diepe. Hoe bereid je je überhaupt op zoiets voor?

Spannend
Toen ik het vliegticket ontving en de vertrekdatum bekend was kwam het besef: het gaat écht gebeuren. Eerlijk gezegd vind ik het mega spannend en heb ik nog maar 38 keer gedacht dat ik maar beter niet kan gaan. Ik hoor vaak hoe bijzonder deze ervaring gaat worden en ergens geloof ik dat ook, maar dat neemt de spanning niet weg. Oké, acceptatie. Ik werk er nog steeds aan. Waarschijnlijk tot ik in het vliegtuig zit en geen kant meer op kan.

Afriski
Op de website van het resort, Afriski, kom ik er achter dat het gebied bestaat uit één lange helling, een snowpark, een kinderweide en een piste bestemd om te sleeën. Het ziet er eigenlijk best gezellig uit. Er is een groot café onderaan de piste en chalets die mensen kunnen huren. Een mini dorpje zeg maar. De website zelf verrast mij ook. Ze bieden ontzettend veel informatie. Alles ziet er professioneel uit en de virtual tour geeft me het idee dat ik er al ben.

Ik leer meer over het land zelf. Lesotho is een enclave binnen Zuid-Afrika en dat is best bijzonder want er zijn maar drie onafhankelijke enclaves in de wereld. Het is de enige onafhankelijke staat ter wereld die compleet boven de 1.400 meter ligt. Ze noemen het ook wel ‘Kingdom in the sky’. Vooral de foto van een inktzwarte nacht met daarin een duidelijk zichtbare melkweg doet mijn hartje even overslaan.

Vaccinaties
Een bezoek aan de dokter mag ik niet overslaan. Voordat ik naar Afrika reis heb ik een paar vaccinaties nodig. Gelukkig ben ik niet bang voor naalden want uiteindelijk krijg ik drie injecties. Vooral de laatste twee maken indruk op mijn lichaam en mijn armen optillen kost twee dagen veel moeite. Maar het is het waard want uiteindelijk wil ik natuurlijk wel veilig die kant op gaan en van het skiën kunnen genieten.

Inpakken
Om te helpen met inpakken heeft de skischool mij een lijst gegeven met benodigdheden. Super handig! Ook geven ze een duidelijk beeld over het werk en de sfeer in het skigebied. De skischool komt goed georganiseerd over en dat geeft mij een zeker gevoel. Ze vragen ook of je oude kleren mee wilt nemen zodat je die bij vertrek kunt achterlaten voor minder bedeelde mensen. Echt een gaaf idee!

Snowminds
Als laatste leek het mij ook verstandig met iemand te spreken die al eens in Lesotho was geweest. Persoonlijke ervaringen zijn vaak realistischer dan wat er op internet te vinden valt. Terwijl ik mijn gesprek met Thijs van Snowminds afrond, die mij te gekke verhalen verteld, gaan de vlinders in mijn buik pas echt kriebelen. Langzaamaan maken de zenuwen plaats voor gezonde spanning.

Vind jij het net zo spannend als ik om een nieuw reis avontuur aan te gaan? Zorg dan dat je bij een erkende reis organisatie je reis boekt. Snowminds begeleid je van begin tot eind en geeft je dat zekere gevoel om de sprong te wagen!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren