Dit zijn mijn collega skileraren

In mijn laatste blog kon je al een beetje lezen over hoe het eraan toe gaat in het skilerarenhuis met tien verschillende nationaliteiten verdeeld over twintig leraren. Tijd om ze even te leren kennen. Welke achtergrond hebben zij en hoe ervaren zij dit seizoen?

Bij de eerste kennismaking met mijn nieuwe collega’s verwachtte ik mensen met een super sportieve achtergrond. Mensen met een sportopleiding achter de rug en die leefden voor de wintersport. Natuurlijk klopte dit voor een groot deel van mijn collega’s. Zo werkten er een aantal in de buitensport, als fitnessinstructeur en waren de snowboarders in de zomer vooral bezig met surfen.

Weinig vrije tijd
Mijn Slowaakse collega Sonja kwam in eerste instantie om geld te verdienen en besloot na jaren snowboardles geven in Slowakije en surflessen in Portugal naar Mayrhofen te komen. “Het seizoen is fantastisch, maar toch had ik gehoopt meer zelf te kunnen boarden en trainen. Daar heb ik tot nu toe nog niet zoveel tijd voor gehad.” En hoewel haar huidige salaris niet opweegt tegen het loon dat ze in Slowakije zou krijgen voor dezelfde functie, geeft ze toe dat ze hier niet had hoeven komen voor het geld. “Ik geef vrijwel alles uit wat ik verdien omdat mijn levensstijl hier compleet anders in dan in het “gewone” leven. Maar het is het allemaal waard.”

Geen doorgewinterde skiër
Toch had niet iedereen in het huis net zoveel affiniteit met (winter)sport. Dora wist amper wat sporten inhield en had zelfs nog nooit op ski’s gestaan. Toch besloot ze te sollicteren omdat ze op zoek was naar een geweldige ervaring. Uiteraard werd ze niet aangenomen om groepen les te geven, maar als kinderbetreuung op de kinderweide. De enige functie waar geen opleiding voor verreist was. “Sporten is niet voor mij weggelegd, maar deze ervaring heeft me ervan overtuigd dat ik volgend jaar mijn Anwärter wil halen. Ik kom hoe dan ook terug, maar dan als echte skileraar!”

Nooit hetzelfde
Mijn vriendin Lobke, met wie ik samen naar Mayrhofen ben gekomen, besloot twee jaar geleden haar Anwärter te halen en werkte een seizoen in Königsleiten. Dit jaar wilde ze een nieuwe uitdaging, dus besloot ze om naar een ander skigebied te gaan. “Ik had wel verwacht dat het anders zou zijn, maar niet dat twee seizoenen zoveel van elkaar konden verschillen.” Zo geeft ze nu veel privéles, terwijl ze in Königsleiten vooral op de kinderskischool werkte. Ook verschillen de werkwijzen van de skischolen compleet van elkaar. “Daarom is het juist leuk om ieder jaar naar een ander skigebied te gaan. Geen enkel seizoen is namelijk hetzelfde.”

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren