Nederlandse skileraren slaan hun vleugels uit in Verbier

Mijn naam is Maarten en ik ben negen jaar geleden begonnen met lesgeven. Inmiddels is het mijn vijfde seizoen bij Altitude Ski & Snowboard School in Verbier. Onze leraren spreken meer dan tien talen en de afgelopen jaren was het een puzzelwerk om samen met twee parttime leraren de Nederlandse klanten tevreden te houden. Van de crisis werken we namelijk weinig bij de Nederlanderse toerist in Zwitserland.

Het seizoen is begonnen in Verbier. Een sneeuwzeker gebied met een lang seizoen waar we de eerste lessen reeds gegeven hebben en waar we tot eind april doorgaan. Dit jaar startte alles helaas iets later vanwege de late sneeuwval, maar hopelijk krijgen we voor de kerst nog een dikke dump om zo de dalafdaling te openen.

Nederlandse leraren in Verbier
In Verbier werken over het algemeen weinig Nederlands sprekende leraren. Waarschijnlijk omdat Oostenrijk toegankelijker is, er daar meer Nederlanders op vakantie gaan en er vaak een leraren accommodatie bij de skischool zit. Toch is er dit jaar een enorme opkomst te zien, de Nederlandse skileraren slaan de vleugels uit. Binnen onze school werken we met drie fulltimers en twee parttimers en zover ik nu weet zijn er nog vier andere Nederlandstalige leraren aan het werk bij andere scholen.

Ondanks de zwakke Euro ten opzichte van de Zwitserse Frank blijft de Nederlandse toerist naar Verbier komen. Een duur skigebied en voor een skileraar een moeilijke lokatie om uit de kosten te komen. Nieuwe leraren beginnen onderaan de ladder bij één van de ruim tien skischolen en verblijf en verzekering voor skileraren is erg duur. Op dit moment in het laagseizoen betrekkelijk rustig waardoor alleen ervaren leraren permanent kunnen werken.

Waarom men dan toch naar Verbier komt? De ‘vibe’ in Verbier is ongekend! Honderden seasonaires komen jaarlijks naar dit freeride mekka, salarissen zijn hoger en met de juiste contacten en talenkennis kan je een goed seizoen draaien.

Is lesgeven in Zwitserland iets voor jou?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren