Staatlicher skileraar in opleiding: Deel 3

Ruben Duré, opleider en trainer bij Snow College volgt de hoogste skilerarenopleiding in Oostenrijk. Zijn ervaringen van Deel III kan je hier lezen!

Op zondag 24 maart vertrok ik voor ‘mijn laatste etappe’ …. De beentjes en het kopke moesten ditmaal meer dan ooit in topconditie zijn. Namelijk nog 6 nachtjes slapen en dan zou ik aan de start staan voor de eurotest. De beentjes waren dat, ondanks intens trainen en begeleid te worden door Bert Driesen (Move to Cure) sinds augustus, echter niet. Een patella pees ontsteking ( de pees die onder je knieschijf zit) was ontstoken. Bij elke te diepe knie buiging of schok was het ‘tanden bijten’.  Na een snelcursus – hoe tape ik zelf mijn knie- toch vol goede moed vertrokken. Gelukkig was er nog een week trainen waar ik alles op alles zette om met zelfvertrouwen aan die start te kunnen staan. Daarenboven had ik een andere Ausbilder die me weer nieuwe dingen bijbracht. Dinsdag 29 maart, ik ski voor de 3de keer gefocust, mijzelf uitdagende door de reuzeslalom …. Maar ik mis ( versta ik raak) een paal en maak een lelijke (spectaculaire) val …5 uur later valt het verdict : een gescheurde binnenste knieligament …☹  Byebye eurotest, byebye Staatlicher …

De volgende dag gerepatrieerd naar huis en daar onmiddellijk  bezoek aan osteopaat en kinesist Bert Driesen gebracht. Bert geeft mij het vertrouwen dat ik, ondanks  dit kwetsuur, dinsdag 2 april, terug kan vertrekken zodat ik mijn eindexamens toch kan afleggen.

Na een week sta ik – toch wel met enige onzekerheid – terug op de latten. De dagen die daarop volgenden was geen gemakkelijk parcours. Zeker na de videoanalyse zat ik er echt doorheen.  Mezelf terug opgekrikt voor de volgende dag met een wandelingske en goede muziek op mijn oren. De volgende dag beloofde veel goeds voor het eindexamen. Ik kreeg van de Ausbilder een mooi compliment : ‘eindelijk nen Belg die Boekels kan skiën 😊.

Het verdikt: de eindexamens:

  • Lerhauftritt afgelegd en … geslaagd
  • Theorie-examens afgelegde en … geslaagd
  • Schuhlefahre … geslaagd

Eigen kunnen … niet geslaagd ☹. Het kwam hard aan … Sinds september staat mijn leven in functie van deze opleiding. Na een goed gesprek met de Ausbilder heb ik mijn resultaten kunnen relativeren. Mijn knie gaf me te weinig vertrouwen om voluit te gaan en dat was te zien.

Nadien bekomen, door nog een week  training te geven aan de jongste wedstrijdskiërs van Snow College te Val D’Isére 😊.
In november sta ik er terug, met een herstelde knie en een portie goesting om deze opleiding tot een goed einde te brengen.

Graag wil ik mijn ouders bedanken, voor de kans, het vertrouwen en de steun, die ze mij doorheen heel de opleidingen hebben gegeven. Ook in het bijzonder een grote dank aan Bert Driesens (Kinesist) die altijd paraat stond om me te helpen (en te laten afzien).

Groetjes en tot op de piste!

Ruben Duré

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren