Wat doen onze Sneeuwsportleraren bloggers in de zomer van 2020?

Dat de zomer van 2020 er anders uitziet dan de afgelopen zomers, is inmiddels wel duidelijk… Geen verre reizen, maar voor velen vakantie in eigen land. Ook voor Team Sneeuwsportleraren heeft dit ervoor gezorgd dat velen hun zomerplannen hebben moeten aanpassen. In deze blog lees je wat onze bloggers zoal doen deze zomer!

 

Kelly

We trappen af met Kelly! Zij is deze zomer in ieder geval goed begonnen, want ze heeft namelijk zojuist haar studie afgerond! Afgestudeerd, hoera! Maar wat nu? Dit betekende dat ze haar kamer in het studentenhuis heeft moeten verruilen voor een nieuw stulpje. Uiteraard nog steeds in Innsbruck, dat dan weer wel. Na alle commotie rondom haar verhuizing en afstuderen, is het eerst tijd voor een welverdiende vakantie! Kelly gaat deze zomer naar onder andere Oost-Tirol, het Ötztal, Klagenfurt en Graz. Een echte vakantie in eigen land dus! Ook zal ze een bezoekje brengen aan vrienden en familie in Nederland en verder gaat ze genieten van de zomer in Innsbruck. Maar na al dit moois zal ze toch écht aan de bak moeten… Op naar het winterseizoen 2020-2021: eindelijk eens een heel seizoen in de skischool werken. Dáár kijkt ze naar uit!

Kryschja

Hoewel ze deze hele zomer eigenlijk ook weer in Oostenrijk had moeten zitten, heeft ze haar nieuwe thuishaven door het coronavirus helaas vroegtijdig moeten verlaten… Haar baan van vorige zomer is helaas komen te vervallen en ook een nieuwe baan is nu moeilijk te vinden in het Zillertal. Dat betekent voor Kryschja dat ze op zoek is gegaan naar een baan in Nederland, en met succes! Ze heeft een project gevonden dat loopt tot en met midden december, zodat ze daarna weer lekker naar Oostenrijk de sneeuw in kan!

Ohja, en op de valreep heeft ze samen met Bo, Maud en Kelly nog even een weekje zomerskiën en hiken op de Hintertux kunnen meepikken! Een nieuwe, maar onder ons bloggers welbekende versie van ‘’vakantie in eigen land!’’. Zoals Bo en Kryschja zeggen: Van Hintergarten naar Hintertux!!!

 Kryschja die even haar geniet-momentje pakt met uitzicht op de Olperer (Hintertux) © Kelly Alblas

Elske

Na haar verhuizing naar Duitsland afgelopen voorjaar, staat de zomer van Elske vooral in het teken van werk vinden. Het liefste natuurlijk een baan die goed te combineren is met haar skilerarenleven. Daarnaast volgt ze een onlinestudie, dus kan zij zich deze zomer gewoon met studeren vermaken! Gelukkig staan er nog wel wat bezoekjes van vrienden en familie op de planning. Elske hoopt vooral op een zomer met veel zonneschijn, aangezien ze praktisch naast een groot meer woont. Dat maakt haar eigen huis tot de ideale vakantiebestemming! En na de zomer, op naar de winter! 😉

Elske lekker aan het genieten van haar laatste beetje vrije tijd © Elske Kranenburg

Tetje

Net als Elske, is ook Tetje naar het buitenland verhuisd! In het heetst van de strijd tegen het coronavirus vond Tetje een nieuwe baan in Kopenhagen, waar zij nu samenwoont met haar vriend. Deze verhuizing stond al op de ‘after-season planning’ maar raakte eventjes in een stroomversnelling. Tijdens de lockdown emigreerde zij naar Denemarken en werd al thuiswerkend ingewerkt bij haar nieuwe baan, maar inmiddels mag zij gelukkig weer naar kantoor. Naast haar fulltimebaan, breidt ze haar Deense vocabulaire uit, is ze op verschillende manieren actief en een paar keer per week in de gym te vinden! Ook gaat ze graag op ontdekkingstocht buiten de stad… 🙂

Bo

Met een afgeronde opleiding Management & Toerisme, is Bo, behalve in de winters, ook ’s zomers in de toerismebranche werkzaam. Zo werkte ze een zomerseizoen in Thailand als reisleidster en gids, draaide ze een seizoen in een feestcafé in Spanje en heeft ze vorige zomer bij een reisorganisatie in Nederland gewerkt. Deze zomer zou ze als reisleidster voor GOGO aan de slag gaan op één van de vele zonnige feestbestemmingen, maar helaas heeft het coronavirus roet in het eten gegooid. Deze zomer gaat ze aan de slag in de horeca, en niet op de minste plek. Ze werkt namelijk in een bistro aan het water! Als dat geen leuke zomer wordt…

Bo aan het werk bij haar nieuwe baan. © Bo van de Wiel

Matthijs

Matthijs blijft deze zomer lekker in Zwitserland en is te vinden in Ranger, in het Bike Kingdom in Lenzerheide. Hij patrouilleert het gebied, informeert voornamelijk bikers en hikers, zorgt voor een ordelijke gang van zaken bij de verschillende liften en zorgt voor een correcte naleving van de corona-maatregelen. Je kunt hem spotten in de zon met een kop koffie in zijn hand!

Lisanne

Net als de afgelopen twee zomers, is Lisanne ook dit jaar weer te vinden in het prachtige Bregenzerwald. Net als de afgelopen jaren is zij werkzaam in een hotel als ‘Restaurantfachfrau’, wat inhoudt dat zij verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van de bediening en de bar. Helaas in de zomer áchter de bar, in plaats van áán de bar…  Deze zomer voor haar geen vakantie met familie en vrienden aan het Gardameer in Italië, maar gaat ook zij voor vakantie in eigen land. Een paar dagen naar Tirol, genieten van de bergen in de omgeving, en natuurlijk veel SUP’en op de Bodensee! Verder staan er bezoekjes van familie en vrienden uit Nederland op de planning en gaat ze lekker genieten van de Oostenrijkse zomer!

Lisanne tijdens haar vakantie in eigen land op de Damülser Mittagsspitze. © Lisanne de Frankrijker

Fréderique

Ook voor Fréderique staan er dit jaar helaas niet heel veel tripjes naar het buitenland op de planning… Normaal gaat ze het liefst de hele zomer op pad, maar dit jaar heeft ze een grotere reis naar een nieuwe plek op de planning staan, wat betekent dat ze de rest van de zomer doorbrengt in Nederland. En er moet natuurlijk ook gewerkt worden – in SnowWorld welteverstaan! Ze kijkt erg uit naar de kidsweken. Lekker de hele week met de kinderen skiën en leuke activiteiten ondernemen. Ook gaat ze een zomerkamp begeleiden en als afsluiting van de vakantie een bouwstad/timmerdorp begeleiden. Tevens hoopt ze veel mooie zonsondergangen te gaan bekijken met vrienden en gaat ze lekker genieten van het mooie weer in Nederland!

Guido

Deze zomer stond voor Guido in het teken van het halen van zijn Landes 1 op de Hintertux. Helaas heeft hij het nét niet gehaald, maar niet getreurd! Hij heeft namelijk ook keihard getraind om van Nederland naar Parijs te fietsen. En tegen de tijd dat jullie dit lezen, is hij al onderweg! Per 1 augustus begint Guido met een nieuwe baan in Amsterdam. Daar gaat hij een paar maanden knallen om genoeg geld te verdienen zodat hij in de winter van 2020-2021 weer zoveel mogelijk in Oostenrijk kan zijn!

Guido in z’n ultieme chillmodus op de Tux! © Stefan Aalders

Stefan

Ook deze zomer is Stefan weer skilerarenoppas van de Snowsports Nederland opleidingen, en nergens minder dan op de Hintertuxer Gletscher! Naast de ski- en snowboard Anwärter-opleidingen, vonden er ook nog de Landes 1 en Landes 2 opleidingen plaats. Als de opleidingen er weer op zitten, is het tijd om naar Snowsports Westendorf te gaan om daar wat zaken voor de skischool op orde te stellen, want in augustus gaan de voorbereidingen voor het komende winterseizoen alweer van start. Uiteraard gaat Stefan ook genieten van de Oostenrijkse zomer, nog iemand die gaat voor vakantie in eigen land. En als de zomer voorbij is, weer op naar de winter!

Anwärter-opleiding op de Hintertux! © Stefan Aalders

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren