NK Poederbaas

Wat een fantastische week was het weer tijdens het NK Freeride 2020! Wederom georganiseerd door het succesteam van Poederbaas was het een gevuld evenement waarin een hoop te beleven was. Naast de freeride wedstrijd waren er vele interessante clinics, welke alle te maken hebben met onze geliefde sport, FREERIDING.  Wil je meer weten? Lees dan snel verder, onze gastblogger Jarin neemt je mee in zijn ervaring!

 

Wat doe je op het NK Freeride?

De beginselen van het toerskiën leren met het team van Salamon; onder leiding van de enige echte Morris van WePowder een Snowsurf clinic op de zelf ontwikkelde Powfinder; of het meedoen aan een van de gave fotoclinics. Gratis opties indien je was aangemeld voor één van de wedstrijden!

Het serieuze werk

Na het bekijken van de NK Vertical Skimo, de clinics en de vele fijne plaatjes van de wel gewaardeerde DJ’s kwamen we bij het (voor mij) serieuzere werk. Een fijne laag poeder wist het mooie Kappl op de laatste dag voor de kwalificatie te vinden. Ondanks het mindere zicht werd er enorm genoten en geshred. Vele stonden echter wel op scherp wegens de weersvoorspelling voor de komende dagen; sneeuw met een zeer (te) hoge sneeuwgrens, oftewel REGEN! Dit werd nog maar eens verduidelijkt tijdens de Riders meeting, iedereen moest rekening houden met de verslechterde condities en niet te vergeten de vermelding dat de kwalificatiewedstrijd eventueel zou kunnen gelden als Finale.

Plan B…

De volgende dag werd alles duidelijk. Het had geregend tot de top, de sneeuw was zwaar en de lawine condities waren verslechterd met als uitkomst dat de wedstrijd niet gereden kon worden op de eerder aangewezen hang. Na kort wachten werd plan B uit de kast gehaald! Een veiligere maar toch speelse hang werd gekozen waarbij de Amerikaanse wedstrijd werd toegepast. Iedereen mocht de hang meerdere malen rijden en zijn of haar “perfecte lijn” uitproberen. Ook werd er extra vermeld dat het deelnemen een vrije keuze is. Deelnemers die twijfel hadden in verband met de zware sneeuw konden ten alle tijden een stapje terugzetten en beslissen niet deel te nemen, om blessureleed te verminderen. Ook ik heb meerdere malen gebruik gemaakt van deze beslissing.

Let’s go!

Het was zover! Met nummer 52 stond ik aan de start op deze zonnige en warme woensdag, mega enthousiast en stoked door de goede sfeer die er die dag hing op het terrein. De uitgekozen “top-to-bottom” lijn was er eentje met meerdere features maar toch enigszins safe. Vele riders ging mij voor en dit leek mij dan ook zeker een goede beslissing gezien het aantal riders dat bezweek door de condities.

Daar gingen we dan: 3,2,1… DROPIN! Na de run kwam ik tevreden en voldaan over de finish. Ik kwam uit op een respectievelijke 6de plek. Vol tevredenheid konden we genieten van de laatste afsluitende dagen van het festival! WAT. EEN. WEEK.

Zelf meedoen?

Dat kan! De data voor 2021 zijn vooralsnog niet bekend. Houdt daarom de social media kanalen van Poederbaas maar goed in de gaten zodat jij er als eerste bij bent! Verdere informatie en details over het Freeride event zullen op zowel de website alsook op social media medegedeeld worden.
Ohja! Ruimschoots van tevoren zal ook deze link weer beschikbaar zijn om je plekje voor de wedstrijd te bemachtigen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren