Een week in de skischoenen van… Bo!

Deze week is de eer aan mij, Bo, om jullie mee te nemen naar een werkweek in het altijd levendige Gerlos. Tijdens het seizoen hier, als skilerares bij Michi’s Schischule, ben ik er wel al achter gekomen dat geen enkele week (of dag) hetzelfde is, vandaar dat het ook nog zeker niet verveeld. Aangezien ik privelessen, volwassen groepslessen en kinder groepslessen geef is iedere nieuwe week weer een verrassing!

 

Zondag, de aftrap van een nieuwe week

De week hier bij de skischool begint met de zondagmeeting, om 8:30uur stipt (Oostenrijkse pünktlichkeit) op de oefenweide midden in het dorp. Leuk, een kindergroepje deze week! Weer heel wat anders dan de volwassenen privelessen die ik afgelopen week heb gegeven.

We beginnen de les van mijn bambinigroep (beginnende skiërs van 6-8 jaar) beneden op de oefenweide, waar we de ochtend heel hard oefenen met remmen en het maken van ”de pizzapunt”. Na een bordje schnitzel met friet voor de lunch ga ik met de kids die al kunnen remmen naar een wat moeilijker stukje van de oefenweide om zo vast een begin te maken met de eerste bochtjes zodat we morgen de grote berg op kunnen.

De hierop volgende dagen werken we hard aan het maken van bochtjes en hebben we ons ondertussen van de oefenweide boven al verplaatst naar de blauwe piste. Hier racen we meermaals per dag in de pizzapunt vanaf; al zingend, met dierengeluiden óf als raceauto’s, vliegtuigen of met parachutes.

Drei, zwo, eins; los!

Yes, woensdag! Voor de kids vaak de spannendste dag van de week aangezien woensdag in het teken staat van de skirace. De slalom wordt uitgezet, de hesjes met startnummers worden aangetrokken en skischool-mascotte Billy staat onderaan de finish te wachten om iedereen een high-five te geven. Nadat iedereen als een speer over de rennstrecke is geweest, is het tijd om weer wat nieuws te leren! Van de pizzapunt gaan we langzamerhand steeds meer parallel skiën en beginnen we met pflugsteuern, van de pizza naar pommes!

De kinderen die ik deze week in mijn groepje heb leren razendsnel en kunnen na een weekje skiles de dalafdaling naar beneden skiën, ik ben hartstikke trots op ze. Van de oefenweide naar de rode piste in 6 dagen, WAUW! En om dan de voldoening (en moeheid) op die koppies te zien aan het eind van de week, tja… Dat is waar je het voor doet ;-).

En verder…

Maar de week van een skileraar bestaat natuurlijk niet alleen maar uit lesgeven. Zo hebben wij hier in Gerlos op zondag ook nog de skishow waar alle seizoensleraren aan meedoen. Op maandag staat schulefahren nog op het programma en op dinsdag hebben alle kinderleraren ook nog minidisco. Op donderdag is het dan vaak ook nog tijd voor de prijsuitreiking die bij de wedstrijd hoort.

Hebben skileraren dan ook nog weleens vrije tijd? Jahoor! We vinden vaak iedere dag wel eventjes de tijd om een drankje te drinken en een dansje te doen in de après-ski. Op mijn vrije dag ben ik vaak gewoon op de piste te vinden om zelf een rondje gas te geven, te leren snowboarden, skifoxen (zie foto bovenaan dit verhaal) of een afdaling te maken met maar één ski aan. Kortom: het was weer een fantastische week, op naar de volgende!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren