Een week in de skischoenen van… Nadja!

Nu het seizoen abrupt ten einde is gekomen, helpen wij van Sneeuwsportleraren.nl je graag om het heerlijke wintersportgevoel nog even vast te houden. In deze blog lees je hoe een dag als skilerares bij Skischule Seite Egg in het Kleinwalsertal eruit ziet. Waan je nog even op die perfect geprepareerde pisten met dat adembenemende panorama en vergeet vooral niet…. The countdown is on…. Voor we het weten is het alweer december!

 

Tweede thuis in het Kleinwalsertal

Op mijn achttiende vertrok ik naar Oostenrijk om mijn Anwärter te halen. Na het behalen van mijn diploma belandde ik per toeval bij Skischule Seite Egg in het Kleinwalsertal. Nu, 7 seizoenen later, werk ik nog altijd bij deze skischool. De skischool is mijn tweede thuis en het vaste en vooral hechte team is mijn ‘winterfamilie’ geworden. Ik weet hoe alles hier werkt, ken de stamgasten persoonlijk en ken het skigebied op mijn duimpje.

Goed begin van de dag!

Mijn wekker gaat deze ochtend om 4.00 uur, het is tijd om de dag goed te beginnen! De toerenski’s staan al klaar, het ontbijt wordt ingepakt en samen met mijn collega begin ik aan de tocht. Met vellen onder de ski’s lopen we in slakkengang de Ifen omhoog. Het is donker, maar de eerste geluiden van de dieren in dit gebied, die uit hun nachtrust ontwaken, zijn al waarneembaar. Na 2 uur lopen bereiken we het Gipfelkreuz, eindelijk… We did it! Terwijl de zon langzaam opkomt, genieten wij van het prachtige uitzicht en ons welverdiende ontbijt. Geloof me, je kunt de dag niet beter beginnen!

Nog voordat de liften aangaan, skiën we terug naar het skilerarenhuis. Hier worden de meeste skileraren net wakker. Douchen, schone kleren aan en mijn tas inpakken voor een nieuwe week met nieuwe kids. Een reserve paar handschoenen, EHBO-kit, snoetenpoetsers en stickers. Ik ben op alles voorbereid.

Een nieuwe week

Een nieuwe week betekend voor mij ook altijd een heleboel bekende gezichten. Kinderen die bij mij op les zijn, kunnen altijd stickers verdienen. Een sticker voor de eerste keer met de sleeplift, de eerste rode piste etc. Deze worden dan op hun helm geplakt. Bij de indeling zijn de kinderen die al eerder les van mij hadden dan ook goed herkenbaar aan de volgeplakte helmpjes. Het hoogseizoen is voorbij, dat betekend kleinere groepjes en een stuk minder stress. Na de indeling blijf ik achter met mijn groep half gevorderde kids. Het zijn 6 kinderen, van wie ik er 5 al eerder in mijn groep had. Dit gaat een hele gave week worden!

Avontuur

Na een dag vol racen, spelletjes, oefeningen, spaghetti, hobbelweggetjes en lol, lever ik de kinderen af bij hun trotse ouders. De kinderen zitten vol verhalen over alles wat ze die dag hebben gedaan. Ze hebben nieuwe vrienden gemaakt, gelachen en genoten.  De dag was voor hen een groot avontuur. Tot slot vertel ik hen, dat ze morgen MET STOKKEN mogen skiën en het enthousiasme is groot. De kinderen zijn moe en ik ben voldaan.

Dag afsluiter

Nadat we als team het kinderland hebben afgebouwd en hiermee plaats hebben gemaakt voor de Pistenbully, is het tijd voor een welverdiend drankje in de après-ski. Wat is het leven van een skilerares toch genieten. De dag beginnen met een ontbijtje op de top van de berg, vervolgens skiën met 6 blije kids en de dag eindigen met een drankje in de après-ski…. Kon het hele jaar maar zo zijn!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren