Living the dream – Laurens

Trouwe volgers houden onze Living the Dream – serie nauwkeurig in de gaten. Fijn om even wat inspiratie op te doen in deze gekke tijden. Elke keer weer dromen we weg bij een verhaal dat ons stiekempjes als kleine kindjes laat trappelen. Een leven in the bergen – living the dream! Ditmaal vertelt Laurens zijn verhaal. Lees je mee?

Hoe het allemaal begon

Ik ben Laurens, 28 jaar en tegenwoordig manager van skischool en skiverhuur Snowsports Westendorf. Vanaf de eerste keer dat ik op ski’s stond in het Zwarte Woud in Duitsland ben ik gefascineerd door skiën. Ieder jaar gingen we één week skiën en dat steeds op een andere plek. Toen ik 16 werd, heb ik mij opgegeven als reisleiding bij Jongerentravel. Hierdoor kon ik elke vakantie in de sneeuw staan en werd mijn reis voor mij betaald. De perfecte deal voor mij!

Reismicrobe

Na een aantal jaren in de winter mee te gaan als reisleiding, werd ik gevraagd om ook in de zomer reizen te begeleiden. Deze kans heb ik uiteraard met beide handen gegrepen. Iedere vakantie was ik wel ergens anders in Europa te vinden. Sindsdien heb ik de reismicrobe echt te pakken.

Op mijn 20ste heb ik mijn eerste winterseizoen gedaan in Süd-Tirol (Italië). Waarop verschillende zomer- en winterseizoenen volgden. Het werk dat ik deed was steeds variërend en ging van Barmanager in Calella aan de Costa Maresme, Canyoninggids in de Spaanse Pyreneeën tot skileraar in de Oostenrijkse Alpen.

Niet alles is rozengeur en manenschijn

Seizoenswerk is uiteraard niet altijd rozengeur en manenschijn. Na een gefaalde opstart van een bedrijf in Spanje ben ik zonder geld weer naar België getrokken. Hier kon ik gelukkig snel aan de slag in de winkel van mijn vader, waardoor ik weer wat kon sparen voor een nieuw avontuur.

Westendorf, Tirol

Gelijk bij terugkomst wist ik al dat ik niet in België zou blijven. Na 3,5 jaar bij m’n vader te werken deed er zich een kans voor in Westendorf, Tirol, met twee zeer goede vrienden. Sinds oktober 2019 runnen wij hier in de winter samen Skischool en skiverhuur Snowsports Westendorf. In zomer en winter bieden we ski- en snowboardopleidingen aan in samenwerking met verschillende opleidingsinstituten in Oostenrijk.

Wij zitten dus zeker niet stil, maar doen wel wat we graag doen. Omringt worden door superleuke mensen en heel het jaar door kunnen we onze passie uitoefenen, namelijk skiën.

Het geheim zit ‘m in….

The key om de ultieme droom te beleven ligt bij iedereen ergens anders. Mijn tip voor jullie is zoveel mogelijk proberen en niet al te veel zoeken. Als er zich een opportuniteit voordoet zeker niet gelijk nee zeggen, maar het altijd overwegen en soms gewoon proberen. Niet geschoten is altijd mis!

Geluk zit in de plaatst die je thuis noemt. Deze plek ga je niet vinden zonder veel te zien en van alles mee te maken.

Voor mij persoonlijk bevindt mijn geluk zich in de bergen. Ik krijg nooit genoeg van het schitterende uitzicht en de prachtige (vaak besneeuwde) bergen. In de winter lekker skiën en in de zomer paragliden, klettersteigen en wandelen. Mij hoor je niet klagen! 😉

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren