Living the dream – Matthijs

Na vele jaren als accountant en controller heeft hij de sprong gewaagd tot skileraar. Na 7 seizoenen van ontwikkeling is het echter weer tijd om een volgende stap te maken. Matthijs is 34, woont in Lenzerheide en wordt een hoofdrolspeler in Rail Away.

Het begin

Ik zat in een sleur van 8 jaar corporate finance en was op zoek naar een volgende stap, iets waarvan ik weer blij zou kunnen worden en niet alleen maar rijk. In mijn hoofd speelde altijd het idee om een seizoen in de sneeuw te doen. De knoop doorhakken om dit echt door te zetten was beste een taaie, maar uiteindelijk was dit een simpele optelsom. Hierna ging alles razendsnel. Baan opgezegd, Anwärter in de zak en gaan met die banaan. Het helpt als je geen vriendin, hond, koophuis, bonsai boompje of andere verplichtingen hebt. 

The next step

Ik was voor een baan gegaan in het gebied waar ik heb leren skiën, Lenzerheide in Zwitserland, bij een skischool gerund door de technisch directeur van een Zwitsers snowboard verband, SSBS. Het eerste seizoen was een echt leerseizoen en het concept, de opleiding en insteek hadden me direct gepakt. Tot mijn geluk wilde de SSBS zich meer ontwikkelen in de skiwereld en begon de opzet van een ski opleiding. Door het uitvallen van een opleider werd mij de positie last-minute aangeboden en heb ik mijn kans gepakt. Zo heb ik de ontwikkeling van de ski opleiding kunnen meemaken tot wat die nu is en mezelf dan ook compleet ondergedompeld in dit systeem.  Ondertussen gingen het geven van lessen, trainings, videoanalyses, theorielessen, coaching en stagebegeleiding stug door. In de zomer kon ik in Nederland nog aan de bak als controller.

Terugblik

Ik heb een enorme mazzel gehad door het vrijkomen van een positie en de kans die de school mij geboden had. De school bevalt super; de organisatie, het streven naar continue verbetering en het familiaire gevoel zijn onovertroffen. Het seizoen 14/15 heb ik in Nederland uitgezeten, wat in the end misschien een foute keuze was; veel uren gestaard naar de witte webcambeelden en heel veel diep gezucht. Wel weer een stap in mijn carrière gemaakt, wat nooit schaadt. 

Toekomstbeeld

Per 31 januari 2021 zwaai ik af door een carrièremove buiten de skiwereld, maar ik blijf ’s winters verbonden aan de school en het verband. Een moedwillige keuze om uit het seizoensbedrijf te stappen, niet telkens dat heen en weer tussen zomer en winter. Het lesgeven op zich stond bij mij op een laag pitje, aangezien mijn passie meer richting opleiden, trainen, coachen en begeleiden gaat. Per 1 februari 2021 zal ik als machinist bij de Rhätische Bahn door het leven gaan en blijf ik in ieder geval de komende jaren lekker in het Zwitserse.

Tips

  • Je bent nooit te oud om een seizoen in de sneeuw te hangen. 
  • Stel je open voor andere systemen en lesmethoden, er is meer dan alleen Oostenrijk.
  • Ken je talen; hoe meer talen je goed spreekt, hoe meer je waard bent voor de school.
  • Never piss off the planner; wees altijd lief tegen de dames van booking.
  • Veel vragen stellen waarom je doet wat je doet op de latten.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren