5 ski’s speciaal voor skileraren

Wanneer je het hele seizoen in de sneeuw staat wil je een paar goede ski’s onder je voeten hebben. In dit artikel stellen we je vijf ski’s voor die uiterst geschikt zijn om skiles op te geven. We zijn opzoek gegaan naar ski’s die niet te breed zijn onder de voet en een middellange radius hebben.

1. Blizzard R-Power FS
De R-Power FS van Blizzard steekt er met kop en schouders bovenuit als het gaat om een ski waar je zowel les op kunt geven als tijdens je vrije tijd op kunt skiën. Het typerende dempingssysteem zorgt voor een rustige ski, zelfs bij hoge snelheden. De ski levert een goede kantengrip door het gebruik van carbon in zowel de punt als de achterkant. Tijdens het skiën voel je een prettige rebound. Door de radius van 15 meter bij een lengte van 1,74 meter kun je er makkelijk de eerste bochten in ploeg mee voordoen. Maar zodra je les voorbij is kun je de ski vrijlaten en je nog even flink uitleven.
Blizzard R-Power FS

2. Nordica Fire Arrow 76 TI
De Fire Arrow van Nordica heeft een prettige radius om les op te geven. De 15,5 meter in combinatie met de 76 mm onder de voet stelt je in staat om aan beginnende skiërs de eerste bochten uit te leggen en de jeugd hun eerste gesneden bochten te laten maken. Het is een makkelijke ski die eenvoudig van kant wisselt. Ook als je na je les nog zelf een paar bochten wilt draaien kunt je prima uit de voeten op deze ski.

Nordica Fire Arrow 76 TI

3. Blizzard Power S8
De Power S8 van Blizzard komt uit de sport performance lijn. De 14 meter radius bij een lengte van 1,74 meter in combinatie met een een rockershape in zowel de tip als tail laten deze ski moeiteloos draaien. Ideaal voor de langzamere bochten. Maar die langzame bochten verruil je eenvoudig voor bochten op hoge snelheid. Ski je met een snelle jeugd groep dan zorgt de optimale kantengrip ervoor dat de ski heerlijke stabiel aanvoelt op hogere snelheid. Door de 72 mm onder de voet ga je eenvoudig over op korte bochten. Een ski waar je perfect les op kunt geven aan alle verschillende niveau’s.

Blizzard Power S8

4. Atomic Redster XTI
Deze ski is net zo wendbaar als stabiel. De goede grip en rebound maken deze ski uiterst geschikt voor skileraren die met snelle kinderen en gevorderde volwassenen onderweg zijn. Of je nu lange of korte bochten skiet, gesneden of geschoven, de ski is makkelijk te controleren. De ski heeft bij 1,69 meter een radius van 15,5 meter en is 72 mm breed onder de voet.

Atomic Redster XTI

5. Elan Amphibio 16
Op deze lichte ski kun je alles. Geschoven en gesneden bochten, langzaam en op snelheid. Een ideale ski voor diegene die zowel aan kinderen als volwassenen lesgeven. De Amphibio is vergevingsgezind en gaat moeiteloos over van lange naar korte bochten. De ski heeft bij 1,78 meter een radius van 17 meter en is onder de voet 73 mm breed. Voor de meer ervaren skileraar is de ski minder geschikt om in de vrije tijd op te skiën. De lichte en wat zachtere ski is ideaal geschikt voor skileraren die het in hun vrije tijd iets rustiger aan doen.

Elan

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren