Kinderen verliezen wordt onmogelijk met Groupeer Ski

De grootste verantwoordelijkheid als kinderskileraar is dat je de kinderen niet uit het oog mag verliezen. Na iedere bocht, bij iedere splitsing en bij het in- en uitstappen van de skilift ben je de kinderen aan het tellen. Hoe lekker zou het zijn als je er op kunt vertrouwen dat je de kinderen niet kwijt kunt raken. Een Franse uitvinding zou de oplossing kunnen zijn.

Groupeer Ski is ontwikkeld door een klein Frans bedrijf uit Savoye, Groupeer Technologies. Het systeem verbind skileraar en leerling met elkaar. Hiermee wordt de veiligheid binnen de skigroep vergroot. Groupeer Ski wordt samen met verschillende Franse skischolen ontwikkeld en getest.

Groupeer Ski

Het principe is eenvoudig: ieder kind draagt een klein kastje welke constant controleert of de skileraar nog in de buurt is. Zodra de afstand van een van de kinderen ten opzichten van de skileraar te groot wordt krijgt de leraar een alarm te horen en een lichtsignaal te zien.

Momenteel maken vier Franse skischolen gebruik van het systeem. Kinderen en skileraren uit de skigebieden Val Cenis, Chapelle d’Abondance, Valloire en Praz-sur-Arly zijn uitgerust met een slim kastje om hun arm.

De software is instaat om groepen tot honderd personen met elkaar te verbinden. Binnen enkele weken zal de massaproductie van start gaan. Dit voorjaar zal Groupeer Technologies hun product naar Amerika overbrengen, waarna het hopelijk de rest van de wereld over zal gaan.

Zou jij met Groupeer Ski willen werken?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en