Kinderen verliezen wordt onmogelijk met Groupeer Ski

De grootste verantwoordelijkheid als kinderskileraar is dat je de kinderen niet uit het oog mag verliezen. Na iedere bocht, bij iedere splitsing en bij het in- en uitstappen van de skilift ben je de kinderen aan het tellen. Hoe lekker zou het zijn als je er op kunt vertrouwen dat je de kinderen niet kwijt kunt raken. Een Franse uitvinding zou de oplossing kunnen zijn.

Groupeer Ski is ontwikkeld door een klein Frans bedrijf uit Savoye, Groupeer Technologies. Het systeem verbind skileraar en leerling met elkaar. Hiermee wordt de veiligheid binnen de skigroep vergroot. Groupeer Ski wordt samen met verschillende Franse skischolen ontwikkeld en getest.

Groupeer Ski

Het principe is eenvoudig: ieder kind draagt een klein kastje welke constant controleert of de skileraar nog in de buurt is. Zodra de afstand van een van de kinderen ten opzichten van de skileraar te groot wordt krijgt de leraar een alarm te horen en een lichtsignaal te zien.

Momenteel maken vier Franse skischolen gebruik van het systeem. Kinderen en skileraren uit de skigebieden Val Cenis, Chapelle d’Abondance, Valloire en Praz-sur-Arly zijn uitgerust met een slim kastje om hun arm.

De software is instaat om groepen tot honderd personen met elkaar te verbinden. Binnen enkele weken zal de massaproductie van start gaan. Dit voorjaar zal Groupeer Technologies hun product naar Amerika overbrengen, waarna het hopelijk de rest van de wereld over zal gaan.

Zou jij met Groupeer Ski willen werken?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren