Hoe onderhoud ik mijn materiaal als skileraar?

Als je een seizoen gaat lesgeven sta je bijna elke dag op je ski’s of op je board. Omdat je je ski’s veel gebruikt moet je ze goed onderhouden wil je er veel profijt van hebben. Tijd om te waxen (en te slijpen) dus!

Onderhoud van je materiaal is belangrijk en kost natuurlijk tijd en moeite maar als je de juiste benodigdheden hebt, wordt het een fluitje van een cent. De meeste skischolen beschikken over professionele apparatuur om je ski’s en/of snowboard te laten waxen en slijpen. Voor skileraren kan dit vaak tegen een kleine vergoeding of zelfs gratis.

‘Wax-kelder’

De meeste skischolen hebben vaak een zogenaamde ‘wax-kelder’. Hier hebben skileraren de mogelijkheid om ski’s en snowboards te waxen en te slijpen. Voor deze werkzaamheden zijn goede tools nodig om je materiaal zo goed mogelijk te verzorgen. Een waxijzer, kantenslijper en een schraper zijn onmisbaar. Vaak is een avond waxen met je collega’s er gezellig. Een ijskoude Weizen en een gezellig muziekje maken zo’n avond helemaal af!

Mocht je even kwijt zijn hoe het waxen en slijpen precies in zijn werk gaat of gewoon benieuwd zijn naar de instructies? Kijk dan snel de instructievideo’s die VOLA Wax heeft gemaakt.

 

Met de kortingscode SNEEUWSPORTLERAREN krijgen je de gehele maand december 10% korting op je bestelling!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren