Sneller leren skiën met de Elan U-Flex

Op de ISPO in Müchen heeft Elan zijn laatste innovatie gepresenteerd. De Elan U-Flex. De U-Flex moet het voor kinderen eenvoudiger en aangenamer maken om te leren skiën.

U-Flex
Het gaat om de combinatie van ski en skischoen die samen voor 25% meer flex zorgen bij de ski’s tussen de 70 en 100cm. Deze flexibelere ski maakt het voor kinderen eenvoudiger om bochten te maken. Het inzetten van de bochten verloopt soepeler en kost minder kracht. Hierdoor zullen kinderen sneller leren skiën en hier meer plezier aan beleven.

Het idee
Het idee van de U-Flex is afgekeken bij de hardloopschoenen. Hardloopschoenen zijn zeer zacht en flexibel over een korte lengte. De vormgeving van een hardloopschoen is terug te vinden in de bovenlaag van de U-Flex ski’s. Ingefreesde dwars lijnen zorgen voor meer flexibiliteit. De binding wordt zonder schroeven gemonteerd. Hierdoor is de ski lichter en dunner wat weer voor meer flex zorgt.

Skischoen
Het meest opvallende is dat de skischoen de flexibiliteit van de ski ondersteund. Zachte delen op de schoen zorgen voor een skischoen die mee kan bewegen met de flex van de ski. Hierdoor kunnen de ski’s ook onder de skischoen, bij de binding, mee flexen. Doordat de skischoen meebeweegt met de ski blijven de voeten van de kinderen meer in beweging, met als gevolgd warmere voeten. Ook voor en na het skiën zal het voor de kleinste onder ons aangenamer zijn om te lopen op de skischoenen.
Het volume van de U-Flex skischoenen kan worden aangepast met meegeleverde platen in de schoen.

Heb jij al ervaring met het U-Flex systeem van Elan?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren