Sneller leren skiën met de Elan U-Flex

Op de ISPO in Müchen heeft Elan zijn laatste innovatie gepresenteerd. De Elan U-Flex. De U-Flex moet het voor kinderen eenvoudiger en aangenamer maken om te leren skiën.

U-Flex
Het gaat om de combinatie van ski en skischoen die samen voor 25% meer flex zorgen bij de ski’s tussen de 70 en 100cm. Deze flexibelere ski maakt het voor kinderen eenvoudiger om bochten te maken. Het inzetten van de bochten verloopt soepeler en kost minder kracht. Hierdoor zullen kinderen sneller leren skiën en hier meer plezier aan beleven.

Het idee
Het idee van de U-Flex is afgekeken bij de hardloopschoenen. Hardloopschoenen zijn zeer zacht en flexibel over een korte lengte. De vormgeving van een hardloopschoen is terug te vinden in de bovenlaag van de U-Flex ski’s. Ingefreesde dwars lijnen zorgen voor meer flexibiliteit. De binding wordt zonder schroeven gemonteerd. Hierdoor is de ski lichter en dunner wat weer voor meer flex zorgt.

Skischoen
Het meest opvallende is dat de skischoen de flexibiliteit van de ski ondersteund. Zachte delen op de schoen zorgen voor een skischoen die mee kan bewegen met de flex van de ski. Hierdoor kunnen de ski’s ook onder de skischoen, bij de binding, mee flexen. Doordat de skischoen meebeweegt met de ski blijven de voeten van de kinderen meer in beweging, met als gevolgd warmere voeten. Ook voor en na het skiën zal het voor de kleinste onder ons aangenamer zijn om te lopen op de skischoenen.
Het volume van de U-Flex skischoenen kan worden aangepast met meegeleverde platen in de schoen.

Heb jij al ervaring met het U-Flex systeem van Elan?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Snowboardleraar in IJsland

  Gastblogger Vincent Drost van VT Adventures en Iceland Snowsports begon zijn carrière als snowboardleraar in de Zwitserse Alpen. Naast het lesgeven als docent economie, reisde