De skischoen voor de hele dag van DAHU

Bij de meeste skiërs staan de skischoenen bekend als een zwaar, niet comfortabel en vervelend deel van de ski uitrusting. De hedendaagse skischoen is ontworpen met slechts één doel, skiën. Het in Zwitserland gevestigde merk DAHU vindt dat het tijd is voor verandering.

Het idee
Na het ontbijt trek je de DAHU boots aan en stap je in de auto. Ja, je kunt er mee autorijden. Aangekomen bij de skilift haal je de skeletten uit de tas en stap je hier met je DAHU boots in. Je sluit de achterspoiler en lip zodat het skelet zich om de schoen sluit. Met de twee schnallen maak je de schoen stevig vast. Je skidag kan beginnen. Aan het eind van de dag kom je van de piste zonder pijn in je voeten. Je stapt uit de skeletten en gaat op je DAHU boots nog lekker een stukje wandelen, sleeën met de kinderen en boodschappen doen. Voor een drankje in de Après ski hoef je niet naar je appartement terug, je kunt direct de bar in.

Technology
DAHU heeft een waterdicht en ademend membraan wat een waterdichte en warme schoen garandeert. Door de openingen in de skeletten is de binnenschoen niet helemaal opgesloten. Hierdoor kunnen de schoenen beter ademen. Op deze schoen ga je door wanneer andere afhaken door het oncomfortabele gevoel van skischoenen.

De schoen levert niet in op performance. Het frame, ofwel skelet, geeft de schoen evenveel flex als een normale skischoen.

Lesgeven
Door het hoge comfort gehalte van deze schoen lijkt hij uiterst geschikt voor kinderleraren die regelmatig op de oefenweide staan. Wanneer je de skeletten aan hebt kun je op je ski’s het juiste voorbeeld tonen. Ben je veel op en neer aan het lopen om de kinderen te helpen bij het glijden, dan stap je uit de skeletten en loop je verder op de DAHU boots.

De DAHU boots zijn verkrijgbaar voor ongeveer €590,00. Voor verkooppunten en meer informatie bezoek je de website van DAHU sports.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren