3 skileraren veroordeeld na dodelijk lawineongeval

In december 2012 besluiten drie skileraren samen met hun dertig gasten, na zware sneeuwval, in Tignes, Frankrijk, buiten de piste een training te houden. Deze beslissing werd een 20-jarige skilerares in opleiding fataal.

Het ongeluk vond plaats in het Franse skigebied Tignes. De drie skileraren van UCPA hadden samen dertig gasten bij zich en verlieten na zware sneeuwval de gezekerde pistes voor een training off-piste. Door de omstandigheden was de kans op lawines groot. Aan het einde van de ochtend wordt de groep onder de oude Aeroski lift verrast door een lawine. Twee van de deelnemers komen onder de sneeuw terecht. Het niet dragen van de noodzakelijke lawine uitrusting maakt het zoeken voor de toegesnelde ski patrol en locale skileraren moeilijk. Uiteindelijk worden beide slachtoffers onder de sneeuw vandaan gehaald maar blijkt het voor één van hen te laat te zijn.

UCPA (Union des Centres Sportifs de Plein Air) is een non-profit organisatie die buitensportvakantie mogelijk maakt voor mensen tussen de 7 en 39 jaar. De organisatie bestaat uit een verbond van overheidsinstanties zoals sportbonden en jeugdverenigingen en werd opgericht in 1965. Jaarlijks reizen er 250.000 mensen met UPCA. De Franse organisatie werkt hoofdzakelijk vanuit het eigen land maar opereert ook in bijna vijftig andere landen.

De zaak kwam afgelopen juni voor de rechtbank. Gister kregen de skileraren hun vonnis te horen. Ze zijn alle drie veroordeeld tot 1 jaar voorwaardelijke gevangenisstraf en mogen een jaar lang geen les geven.

Bron: PlanetSki

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Skiën in NL

  Het winterseizoen is weer voorbij. Helaas hebben velen van ons weinig meegekregen van het skiseizoen. Buiten de paar dagen sneeuwpret in Nederland zat er, tot

  Winnen met ommetjes!

  De lente is aangebroken en de warmere temperaturen doen hun intrede. Dit maakt dat het tijd is om vooruit te kijken. Onze blik staat gericht

  Living the Dream – Kelly

  Eind september had ik de eer om Maarten Meiners te interviewen op een terras in Innsbruck. Dit voor onze nieuwe reeks: ‘Living the Dream’. Nu, zes maanden