36 vluchtelingenkinderen krijgen voor het eerst skiles

De ruimte in een asielzoekerscentrum is beperkt. “Velen voelen zich er opgesloten,” zegt lerares Annina Dähler. Daarom heeft ze besloten om met de vluchtelingenkinderen die ze lesgeeft de piste op te gaan en ze skiles te geven.

Dat schoolkinderen een dag op de ski’s staan is niks nieuws. ‘Snow Days’ is de naam van het project dat georganiseerd wordt door de Zwitserse skivereniging. Door dit initiatief komen schoolkinderen in Zwitserland in aanraking met het skiën. Ze krijgen met elkaar skiles bij de plaatselijke skischool.

Woensdag ontvingen de ski- en snowboardleraren in het Zwitserse Grindelwald een wel heel bijzondere groep kinderen. 36 Vluchtelingenkinderen uit het asielzoekerscentrum Renferhaus in Bern maakte voor het eerst kennis met het skiën.

Omdat de kinderen nog nooit eerder in aanraking zijn geweest met het wintersporten was het voor de ski- en snowboardleraren geen gemakkelijke opgave. “We leggen de kinderen uit waarvoor ze skischoenen aan hebben en hoe ze hun ski’s moeten dragen. Dat is voor ons een speciale uitdaging, maar ook ontzettend leuk,” zegt een van de skileraren.

Het initiatief om de vluchtelingenkinderen deel te laten nemen aan ‘Snow Days’ kwam van de lerares van de kinderen. Ze wil hiermee de niet altijd even makkelijke situatie waar de kinderen zich in bevinden doorbreken.

Bron: grenchnertagblatt.ch

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren