5-jarige hangt op 6 meter hoogte aan armen van skilerares

Op nieuwjaarsdag krijgt een 52-jarige skilerares uit Zell am See de schrik van haar leven wanneer ze de beugel van de lift wil sluiten en het 5-jarige meisje wat naast haar zit uit de lift glijdt.

Rond 13:20 uur stapt een skilerares in het skigebied Maiskogel bij Kaprun samen met haar 5-jarige leerling de lift in. Wanneer beide zitten en de skilerares de beugel van de lift wil sluiten glijdt het Russische meisje uit de lift. De lerares uit Zell am See kan nog net het kind bij haar armen vastpakken en voorkomen dat ze uit de lift valt.

Vlak na de eerste liftpaal wordt de lift tot stilstand gebracht. Een skiër uit Australië en een Nederlandse skileraar die toevallig daar onderweg waren zagen de situatie zich voor doen en positioneerde zich onder de lift om het kind op te kunnen vangen. Als de skilerares de 5-jarige niet meer kan houden moet ze het kind zes meter naar beneden laten vallen. Beide mannen kunnen niet voorkomen dat het meisje de grond raakt. Het meisje is per helikopter naar het ziekenhuis Schwarzach gevlogen waar blijkt dat ze enkel lichte verwondingen heeft overgehouden aan het ongeluk.

Bron: regionews.at

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren