Nationale veiligheidsmaand op Amerikaanse skipistes

Een paar ski’s tegen je hoofd krijgen omdat iemand zijn ski’s niet correct draagt of abrupt moeten stoppen omdat er een groep wintersporters achter een heuvel staat opgesteld zijn slechts twee voorbeelden van de gevaren die zich op en rond de skipistes voordoen. Als skileraar heb je daar dagelijks mee te maken en ben je vooral op de piste constant op je hoede. Amerikaanse skigebieden starten het nieuwe jaar met een gezamenlijke campagne gericht op veiligheidsmaatregelen en gedragsregels in de skigebieden.

De snelheid waarmee wintersporters de berg af mogen komen glijden is een tijd lang onderdeel van discussie geweest in Amerika. Met deze discussie betreffende veiligheid kwamen skileraren en ski patrollers met tal van voorbeelden van gevaarlijke situaties waar ze dagelijks mee te maken hadden. Het dragen van de ski’s en stokken, stoppen midden op de piste, niet verlenen van voorrang bij kruisingen, skiën of snowboarden met hoofdtelefoons, skiën op een te moeilijke piste en skiën met een te hoge snelheid waren veel genoemd voorbeelden.

Deze gevaarlijke situaties brengen de nodige valpartijen en blessures met zich mee. Om het aantal ongevallen terug te dringen zal er tijdens de ‘National Safety Month’ een maand lang een bewustwording initiatief worden georganiseerd in de skigebieden Aspen Highlands, Buttermilk Mountain, Snowmass Mountain en Aspen Mountain.

Naast een lawine-honden demonstratie en lawinepieper training zal er op de berg een tent komen te staan waar mensen worden geïnformeerd over veiligheidsmaatregelen en gedragsregels.

Vind jij dat we in Europa meer aan bewustwording moeten doen betreffende veiligheid op de skipistes?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Snowboardleraar in IJsland

  Gastblogger Vincent Drost van VT Adventures en Iceland Snowsports begon zijn carrière als snowboardleraar in de Zwitserse Alpen. Naast het lesgeven als docent economie, reisde