Nationale veiligheidsmaand op Amerikaanse skipistes

Een paar ski’s tegen je hoofd krijgen omdat iemand zijn ski’s niet correct draagt of abrupt moeten stoppen omdat er een groep wintersporters achter een heuvel staat opgesteld zijn slechts twee voorbeelden van de gevaren die zich op en rond de skipistes voordoen. Als skileraar heb je daar dagelijks mee te maken en ben je vooral op de piste constant op je hoede. Amerikaanse skigebieden starten het nieuwe jaar met een gezamenlijke campagne gericht op veiligheidsmaatregelen en gedragsregels in de skigebieden.

De snelheid waarmee wintersporters de berg af mogen komen glijden is een tijd lang onderdeel van discussie geweest in Amerika. Met deze discussie betreffende veiligheid kwamen skileraren en ski patrollers met tal van voorbeelden van gevaarlijke situaties waar ze dagelijks mee te maken hadden. Het dragen van de ski’s en stokken, stoppen midden op de piste, niet verlenen van voorrang bij kruisingen, skiën of snowboarden met hoofdtelefoons, skiën op een te moeilijke piste en skiën met een te hoge snelheid waren veel genoemd voorbeelden.

Deze gevaarlijke situaties brengen de nodige valpartijen en blessures met zich mee. Om het aantal ongevallen terug te dringen zal er tijdens de ‘National Safety Month’ een maand lang een bewustwording initiatief worden georganiseerd in de skigebieden Aspen Highlands, Buttermilk Mountain, Snowmass Mountain en Aspen Mountain.

Naast een lawine-honden demonstratie en lawinepieper training zal er op de berg een tent komen te staan waar mensen worden geïnformeerd over veiligheidsmaatregelen en gedragsregels.

Vind jij dat we in Europa meer aan bewustwording moeten doen betreffende veiligheid op de skipistes?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren