Skileraar mogelijk aangeklaagd voor te laat sluiten liftbeugel

De politie van Corvara heeft na een onderzoek aangegeven dat de beugel van de Ciampai lift in St. Kassian, Italië, niet gesloten was toen afgelopen maandag een negen jarige jongen daar uit de lift viel. Hij is zwaargewond maar buiten levensgevaar.

Het waren dramatische tien minuten waarin al het mogelijk gedaan werd om te voorkomen dat de jonge skiër naar beneden zou vallen. Maar tegen 13:00 uur lukte het de skileraar, die naast de jongen uit Sardinië zat, niet langer hem vast te houden. De negen jarige viel zes meter naar beneden.

Ondertussen was de Ciampai stoeltjeslift, waar het ongeluk plaatsvond, stilgezet. Liftbedienden hadden stootkussens op de grond gelegd om de val te verzachten. Waarschijnlijk heeft dat zijn leven gered. Ondanks de zware verwondingen was de jongen dinsdag buiten levensgevaar.

In verhouding met de valhoogte is de jongen er goed vanafgekomen. Toch moet de lokale skileraar, die naast de jongen in de lift zat, rekening houden met strafvervolging voor het aanbrengen van zwaar lichamelijk letsel.

De politie van Corvara heeft dinsdag bij de openbare aanklager een eerste verklaring afgegeven over hoe het voorval heeft kunnen plaatsvinden. Daaruit kan worden opgemaakt dat de beugel van de lift door zijn begeleider, de skileraar, niet gesloten is.

Of de skileraar daadwerkelijk voor de rechtbank moet verschijnen en mogelijk vervolgd wordt voor het aanbrengen van zwaar lichamelijk letsel hangt af van de ouders van de jongen. Zij hebben drie maanden de tijd om formeel de skileraar aansprakelijk te stellen.

Bron: tageszeitung.it

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het