Skileraar mogelijk aangeklaagd voor te laat sluiten liftbeugel

De politie van Corvara heeft na een onderzoek aangegeven dat de beugel van de Ciampai lift in St. Kassian, Italië, niet gesloten was toen afgelopen maandag een negen jarige jongen daar uit de lift viel. Hij is zwaargewond maar buiten levensgevaar.

Het waren dramatische tien minuten waarin al het mogelijk gedaan werd om te voorkomen dat de jonge skiër naar beneden zou vallen. Maar tegen 13:00 uur lukte het de skileraar, die naast de jongen uit Sardinië zat, niet langer hem vast te houden. De negen jarige viel zes meter naar beneden.

Ondertussen was de Ciampai stoeltjeslift, waar het ongeluk plaatsvond, stilgezet. Liftbedienden hadden stootkussens op de grond gelegd om de val te verzachten. Waarschijnlijk heeft dat zijn leven gered. Ondanks de zware verwondingen was de jongen dinsdag buiten levensgevaar.

In verhouding met de valhoogte is de jongen er goed vanafgekomen. Toch moet de lokale skileraar, die naast de jongen in de lift zat, rekening houden met strafvervolging voor het aanbrengen van zwaar lichamelijk letsel.

De politie van Corvara heeft dinsdag bij de openbare aanklager een eerste verklaring afgegeven over hoe het voorval heeft kunnen plaatsvinden. Daaruit kan worden opgemaakt dat de beugel van de lift door zijn begeleider, de skileraar, niet gesloten is.

Of de skileraar daadwerkelijk voor de rechtbank moet verschijnen en mogelijk vervolgd wordt voor het aanbrengen van zwaar lichamelijk letsel hangt af van de ouders van de jongen. Zij hebben drie maanden de tijd om formeel de skileraar aansprakelijk te stellen.

Bron: tageszeitung.it

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren