Skileraren worden steeds vaker flexibel ingezet

Er is een nieuwe trend te zien onder de wintersporters. Steeds vaker wordt de wintersportvakantie spontaan ingevuld. Dit heeft ook gevolgen voor de skileraren. Er wordt steeds meer flexibiliteit verwacht.

Toeristen die zich een week lang in een skigebied bevinden en van zondag tot donderdag skiles nemen zien we steeds minder. Gasten willen steeds vaker spontaan de invulling van hun vakantie bepalen. Dit heeft voor de skischolen en skileraren gevolgen. De organisatie en het aanbod moeten opnieuw worden ingericht. De nadruk komt steeds meer op privé les te liggen en de groepslessen zijn per dag in grote wisselend.

In de praktijk worden skilessen om kwart voor negen ‘s ochtends geboekt en wordt er om half tien gestart met de skiles. Privé lessen zijn hierin de trend. In sommige gevallen boeken gasten hun skiles op de berg en staat een stand-by skileraar direct klaar om te beginnen. Er zijn skischolen waarbij skileraren zich online beschikbaar kunnen stellen voor skilessen die kort van te voren geboekt worden.

Wordt er bij jou in de skischool flexibel geboekt?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren