Skileraren tekort in Canadese skischolen

De Canadese skigebieden danken moeder natuur voor de sneeuw die gevallen is. Maar door de toename aan toeristen zitten de skischolen nu met te weinig skileraren. Genoeg werk dus in Canada!

Vorig seizoen begon in Canada met weinig sneeuw. Skileraren lijken nu wat terughoudender te zijn geweest om zich aan te melden. Momenteel ligt er voldoende sneeuw in de skigebieden en kampen de skischolen met een personeelstekort.

Tijdens de moeizame seizoensstart kregen de skischolen maar weinig sollicitaties binnen. Nu er weer voldoende sneeuw ligt neemt het aantal sollicitanten langzaam toe. Skischolen nemen momenteel actief nieuwe leraren aan om het tekort te verhelpen.

Niet alleen de skischolen kampen met een tekort aan personeel, ook de skigebieden zijn onderbezet. De lage dollarstand in combinatie met de hoeveelheid sneeuw die er nu ligt zorgt voor een toename in het aantal toeristen. Hoe dankbaar de gebieden hier ook mee zijn ze kunnen al deze mensen maar moeilijk aan door het gebrek aan personeel.

Gemiddeld heeft een Canadese skischool momenteel elf skileraren te kort. Van de elf missen de skischolen drie skileraren met een hoge opleiding. Skischolen wijten het te kort onder andere aan de aangepaste regelgeving voor buitenlandse skileraren. In de afgelopen twee jaar is het voor buitenlandse skileraren moeilijker geworden om een baan te krijgen in Canada, en voor de lokale skischolen is het moeilijker geworden om skileraren van buiten de grens aan te kunnen nemen. Skischolen hopen er op dat deze regelgeving versoepeld gaat worden.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren