Skileraren tekort in Canadese skischolen

De Canadese skigebieden danken moeder natuur voor de sneeuw die gevallen is. Maar door de toename aan toeristen zitten de skischolen nu met te weinig skileraren. Genoeg werk dus in Canada!

Vorig seizoen begon in Canada met weinig sneeuw. Skileraren lijken nu wat terughoudender te zijn geweest om zich aan te melden. Momenteel ligt er voldoende sneeuw in de skigebieden en kampen de skischolen met een personeelstekort.

Tijdens de moeizame seizoensstart kregen de skischolen maar weinig sollicitaties binnen. Nu er weer voldoende sneeuw ligt neemt het aantal sollicitanten langzaam toe. Skischolen nemen momenteel actief nieuwe leraren aan om het tekort te verhelpen.

Niet alleen de skischolen kampen met een tekort aan personeel, ook de skigebieden zijn onderbezet. De lage dollarstand in combinatie met de hoeveelheid sneeuw die er nu ligt zorgt voor een toename in het aantal toeristen. Hoe dankbaar de gebieden hier ook mee zijn ze kunnen al deze mensen maar moeilijk aan door het gebrek aan personeel.

Gemiddeld heeft een Canadese skischool momenteel elf skileraren te kort. Van de elf missen de skischolen drie skileraren met een hoge opleiding. Skischolen wijten het te kort onder andere aan de aangepaste regelgeving voor buitenlandse skileraren. In de afgelopen twee jaar is het voor buitenlandse skileraren moeilijker geworden om een baan te krijgen in Canada, en voor de lokale skischolen is het moeilijker geworden om skileraren van buiten de grens aan te kunnen nemen. Skischolen hopen er op dat deze regelgeving versoepeld gaat worden.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het