Alleen nog gezonde skileraren in Aspen

Het Amerikaanse skigebied Aspen komt met een verplichte fitheid test. Ongeacht of je skiles geeft of achter een bureau zit je moet de test doorstaan om in dienst te kunnen treden of om in dienst te kunnen blijven. Haal je de test niet dan kun je niet aan het werk.

De test
In totaal hebben ruim 1500 werknemers te horen gekregen dat ze vanaf 1 oktober deel moeten nemen aan de test. Hiermee wil het skigebied bepalen of de werknemers wel of niet geschikt zijn voor hun taken. Om de test succesvol te kunnen doorstaan moet je instaat zijn om 15 push-ups te doen, 5 minuten te kunnen steppen, op één voet te kunnen balanceren en zijwaartse sprongen te kunnen maken op één been.

De officiële verklaring zegt dat alleen de werknemers waarbij de kans bestaat dat ze tijdens hun werk moeten skiën de test moeten uitvoeren. In de praktijk blijkt bijna iedereen aan die omschrijving te voldoen. Ook de receptioniste die bij hoge uitzondering op de ski’s staat ontkomt niet aan de test. Om te voorkomen dat veel werknemers door de mand vallen zijn er meerdere fitness organisaties aangewezen die met de werknemers aan de slag gaan.

Obesitas
Naar verwachting heeft in 2030, in 39 van de 50 Amerikaanse staten, meer dan de helft van de volwassenen obesitas. De vervetting van Amerika zal volgens de voorspelling ook leiden tot een aanzienlijk lagere productiviteit. De Amerikaanse economie zou daar rond 500 miljard dollar schade door oplopen. Een test als die nu in Aspen verplicht wordt gesteld is daarom niet zo vreemd en is ook geen nieuw verschijnsel in Amerika. Het zogenaamde ‘Work-Ready’ programma wordt al langere tijd door verschillende werkgevers toegepast.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren