Controleur aangeklaagd wegens verwonden skileraar in Lech

De identificatiecontrole van een skileraar op 13 februari op de Schlegelkopfpiste in het skigebied Lech liep volledig uit de hand. De openbaar aanklager beschuldigd de controleur er van dat hij de skileraar op de grond heeft gegooid en daarbij heeft verwond. Daarna is hij er vandoor gegaan zonder voor het slachtoffer te zorgen.

Als op 13 februari de skileraar staande wordt gehouden verzoekt hij de controleur meermaals om de identificatiecontrole niet uit te voeren op het smalle en steile stuk, maar op een lager en gunstiger gelegen stuk piste. De controleur wil hier geen gehoor aan geven waarna het tot een handgemeen zou zijn gekomen.

De controleur die uit naam van de staatsregering werkzaam was voor de skilerarenvereniging is aangeklaagd wegens het toebrengen van lichamelijk letsel gebruikmakend van een officiële functie. De beschuldigde ontkend de beschuldigingen voor het hof van Feldkirch (Oostenrijk). De 63-jarige controleur, die voltijd in dienst is bij de politie, beweert de 52-jarige skileraar niet aangeraakt te hebben.

Strafzaak beëindigd
Volgens de rechter, Claudia Hagen, hoort dit incident niet thuis in de rechtbank. Zij heeft besloten de strafzaak te beëindigen op basis van onvoldoende feiten. De skileraar en de vermoedelijke dader stemde daar uiteindelijk mee in. De politieagent wordt hierdoor een strafblad bespaard. Een mediator zal met de skileraar en de politieagent om de tafel gaan zitten om zodoende tot een oplossing te komen.

Bron: vol.at

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren