Skileraren Lermoos wisselen van blauw naar rood

Zoals in veel skigebieden worden ook in het Oostenrijkse Lermoos de skischolen onderscheden door de kleur van het skileraren outfit. Het lijkt erop dat het komende seizoen Lermoos minder blauw zal kleuren.

De oud gevestigde Skischule Lermoos met Pepi Pechtl als chef kleed zijn skileraren in blauwe pakken. Daar tegenover staan de in rood geklede skileraren van Skischule Snowpower Lermoos. Nu komt het tot een hevige kleurenwissel en verruilen de top skileraren hun outfit van blauw naar rood.

Onduidelijk waarom
Over de voorgeschiedenis hiervan kan op dit moment niks gezegd worden. Het zou om een financiële oorzaak gaan, maar skischoolleider Pechtl wil hier niks over kwijt. Over twee weken wil hij met een verklaring komen als er meer duidelijk is over de toekomst van zijn onderneming. Het lijkt er op dat de skileraren en tevens mede-eigenaren het oneens zijn met het financiële voorstel. Het wantrouwen en de vertrouwensbreuk zouden zo diep zijn gegaan dat Pechtl niet in deze vorm en met zijn huidige partners door zou willen gaan. Hij denkt er zelfs over na de skischool volledig opnieuw op te richten en in deze vorm op te heven.

Skischule Snowpower Lermoos
Vijf jaar geleden heeft Michae­l Fasser de Skischule Lermoos verlaten en zijn eigen Skischule Snowpower Lermoos opgericht. Tegenover de Tiroler Tageszeitung verklaart hij dat er op dit moment veel ontwikkelingen zijn. “Over de ontwikkelingen bij de andere skischool, met welke ik altijd een goede verhouding heb gehad, wil ik geen commentaar geven en het gaat mij ook niks aan. Dat heb ik ook gezegd tegen de skileraren die nu naar mij komen,” aldus Fasser. Er wisselen zo veel skileraren naar Skischule Snowpower Lermoos dat Fasser van eenmansonderneming naar grote skischool overgaat met twaalf Landes en Staatliche skileraren als aandeelhouders. Acht van die aandeelhouders komen van de Skischule Lermoos. “Mijn onderneming was tot op heden gericht op privélessen en kleine groepen. Dat is nu gegroeid naar een skischool met 35 tot 40 medewerkers tijdens het hoogseizoen. Natuurlijk komt deze ontwikkeling als geroepen. Bij mij is iedereen van harte welkom.” Fasser is er blij mee dat zijn skischool opeens behoort tot een van de beste.

In Lermoos wordt nu gediscussieerd over de toekomst van de verzamelplaatsen en mogelijke verhinderingen van deze plannen. Er wordt pas meer bekend wanneer Pepi Pechtl zijn mening uit.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Snowboardleraar in IJsland

  Gastblogger Vincent Drost van VT Adventures en Iceland Snowsports begon zijn carrière als snowboardleraar in de Zwitserse Alpen. Naast het lesgeven als docent economie, reisde