Er zijn Paralympische helden nodig!

De Mentelity Games is een ski- en snowboard evenement voor mensen met een beperking. Zij komen met vrienden en familie van over de gehele wereld om hieraan deel te nemen. Gedurende drie dagen trotseren zij de pistes van de bergen in Saas-Grund, Zwitserland. De deelnemende families en vrienden skiën en boarden samen en samen maken zij plezier. Iedere dag zijn er nieuwe activiteiten voor beginners en gevorderden. Deze clinics worden gegeven door trainers, coaches en Paralympische atleten van allerlei sneeuw sporten. Naast de activiteiten zal er een informatie straat (Knowledge Street) zijn. Hier zorgen experts en specialisten ervoor dat jij het meeste uit je sport en dus uit jezelf haalt. Ook zijn er mensen aanwezig uit verschillende landen, die kennis uitwisselen over het opzetten van een professioneel programma.

Word jij de nieuwe held?

Dit evenement wordt georganiseerd om ervaren sporters met een handicap en wintersportliefhebbers bij elkaar te brengen. Deelnemers van alle niveaus leren van elkaar door hun potenties te bekijken en bovendien door het ervaren van wintersport met Paralympische atleten en hun coaches. De denkbeeldige grenzen die de deelnemers in het hoofd hebben gesteld worden doorbroken. Ze gaan inzien dat NIETS onmogelijk is. Kinderen en jongvolwassenen laten wij inzien dat zij ongeacht hun handicap toch kunnen genieten van wintersport! Er zijn Paralympische helden nodig! Daarnaast zijn er ook in de recreatieve sport helden nodig. Met een ruime recreatieve ruggengraat gaat deze Paralympische sport enorm groeien!

Save the date!

De Mentelity Games zijn op de pistes van Saas-Grund, Wallis, Zwitserland. De Bergbahnen van Saas-Grund zijn één van onze partners. Zorg ervoor dat ook jij je agenda leeg houdt van 10 april tot 12 april 2019!

Inspiratie.

Initiatiefnemer en tevens host van de Mentelity Games, Bibian Mentel, was een succesvol snowboardster op het Nederlandse, Europese en Wereldwijde podium. In haar carrière heeft ze ruim 128 gouden medailles gewonnen. Zij heeft jarenlang gelobbyd om snowboarden op de Paralympische Spelen te krijgen. Alle Nederlandse snowboarders, die deelnamen aan de Paralympische Spelen in Sochi en Pyeongchang kwamen daar via haar stichting. Momenteel wijdt Bibian haar tijd aan de groei van Paralympisch Snowboarden en aan het inspireren van meiden om deel te nemen aan haar passie en te leren snowboarden.

Speciaal voor de dames zal Bibian Mentel zelf enkele clinics verzorgen. Daarom krijgt iedereen die een vriendin, dochter, moeder of andere vrouwelijk deelnemer in brengt een beloning. Laat jezelf verassen!

Wat jouw handicap ook is, ook al heb je nog nooit op een berg gestaan… Bij de Mentelity Games ga jij de piste op en word je meegenomen in een prachtige rit. Het team van Sneeuwsportleraren.nl en het team Snowsports Nederland zijn aanwezig in april om mee te helpen aan de toekomst van Paralympisch Wintersporten. Kom jij ook?!

Fundraiser.

Om geld op te halen voor dit prachtige evenement is er op 29 en 30 maart een 12 uurs ski race georganiseerd. Er kunnen 100 teams deelnemen aan de race (teams met professionele skiërs, bestaan uit 3 deelnemers). Tijdens de race is er altijd één teamlid. Na de eerste 6 uur racen, moeten de langzaamste 25 teams de race verlaten. Na 9 uur zal er een tweede knock-outronde zijn, waarbij opnieuw de 25 langzaamste teams de race zullen verlaten. Meer info over de 12 uurs race en inschrijven? Dat kan hier!

Tickets en meer info over de Mentelity Games 2019 vindt hier!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren