Film kijken op 3.883 meter voor skileraren Zermatt

Skileraren die werkzaam zijn in het in Zwitserland gelegen Zermatt krijgen er dit jaar iets bijzonders bij. Geen nieuwe lift of skipiste maar een biscoop op 3.883 meter hoogte.

Bioscoop
De biscoop bevindt zich in de Breithorn tunnel in het Matterhorn Glacier Paradise. De tunnel is ingericht met verschillende tinten blauw. Het blauw in combinatie met de structuur die is aangebracht op de wanden geeft je het gevoel dat je je middenin een grote kristal begeeft. 16 stoelen, ofwel ‘cocons’, zijn bevestigd aan het plafond en zijn voorzien van geïntegreerde speakers.

De moderne biscoopzaal in de zijtunnel van de Matterhorn zorgt voor een ongekende film ervaring. Skileraren en andere bezoekers krijgen niet de nieuwste producties van 20th Century Fox te zien maar een breed aanbod aan thema films. Trefpunt Gipfelkreuz, Rundflug Matterhorn, Begegnungen in den Walliser Alpen, Swatch Skiers Cup (Freeski) en Air Zermatt Imagefilm worden dagelijks gratis vertoont. Ideaal voor een regenachtige dag, om kennis te maken met de locale natuur of om in een winterse stemming te komen op 3.883 meter hoogte.

Skigebied
Zermatt is gelegen in het Zwitserse kanton Wallis. Het grote en uitgestrekte skigebied heeft meer dan 260 kilometer skipistes met een ongekend aantal hoogtemeters en staat in verbinding met het Italiaanse Breuil Cervinia.
De Matterhorn (4478 meter) biedt een spectaculaire panorama met maar liefst 29 vierduizenders. In de zomer biedt de kleine gletsjer van de Matterhorn 1000 piste-hoogtemeters om vanaf te dalen.

Skischoolskischule Zermatt
Wil jij ook kunnen genieten van deze nieuwe faciliteit in het skigebied van Zermatt dan kun je onder andere terecht bij Schweizer Skischule Zermatt. De skischool Schweizer Skischule Zermatt is de grootste skischool van het skigebied en is al actief sinds het jaar 1929.
De skischool beschikt over een eigen kinderweide van 3500 m2 met een lopendeband, fantasie figuren, karussell en kinderliften.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Living the dream – Matthijs

  Na vele jaren als accountant en controller heeft hij de sprong gewaagd tot skileraar. Na 7 seizoenen van ontwikkeling is het echter weer tijd om

  Help! Een gat in de agenda!

  Corona, Corona, Corona, we kunnen allemaal het woord niet meer horen. Het beïnvloedt bij vrijwel ieder van ons op dit moment het leven en daarbij

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.