Film kijken op 3.883 meter voor skileraren Zermatt

Skileraren die werkzaam zijn in het in Zwitserland gelegen Zermatt krijgen er dit jaar iets bijzonders bij. Geen nieuwe lift of skipiste maar een biscoop op 3.883 meter hoogte.

Bioscoop
De biscoop bevindt zich in de Breithorn tunnel in het Matterhorn Glacier Paradise. De tunnel is ingericht met verschillende tinten blauw. Het blauw in combinatie met de structuur die is aangebracht op de wanden geeft je het gevoel dat je je middenin een grote kristal begeeft. 16 stoelen, ofwel ‘cocons’, zijn bevestigd aan het plafond en zijn voorzien van geïntegreerde speakers.

De moderne biscoopzaal in de zijtunnel van de Matterhorn zorgt voor een ongekende film ervaring. Skileraren en andere bezoekers krijgen niet de nieuwste producties van 20th Century Fox te zien maar een breed aanbod aan thema films. Trefpunt Gipfelkreuz, Rundflug Matterhorn, Begegnungen in den Walliser Alpen, Swatch Skiers Cup (Freeski) en Air Zermatt Imagefilm worden dagelijks gratis vertoont. Ideaal voor een regenachtige dag, om kennis te maken met de locale natuur of om in een winterse stemming te komen op 3.883 meter hoogte.

Skigebied
Zermatt is gelegen in het Zwitserse kanton Wallis. Het grote en uitgestrekte skigebied heeft meer dan 260 kilometer skipistes met een ongekend aantal hoogtemeters en staat in verbinding met het Italiaanse Breuil Cervinia.
De Matterhorn (4478 meter) biedt een spectaculaire panorama met maar liefst 29 vierduizenders. In de zomer biedt de kleine gletsjer van de Matterhorn 1000 piste-hoogtemeters om vanaf te dalen.

Skischoolskischule Zermatt
Wil jij ook kunnen genieten van deze nieuwe faciliteit in het skigebied van Zermatt dan kun je onder andere terecht bij Schweizer Skischule Zermatt. De skischool Schweizer Skischule Zermatt is de grootste skischool van het skigebied en is al actief sinds het jaar 1929.
De skischool beschikt over een eigen kinderweide van 3500 m2 met een lopendeband, fantasie figuren, karussell en kinderliften.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren