Franse skileraren onder streng toezicht

Op de skipistes van de Franse regio Haute-Savoie worden skileraren door speciaal aangestelde inspecteurs goed in de gaten gehouden en gecontroleerd. Hiermee wil de regio voorkomen dat skileraren de regels aan hun laars lappen.

ControleDe inspecteurs gaan dagelijks de pistes op om daar tientallen skileraren staande te houden en te vragen naar hun papieren. Er wordt gekeken of ze beschikken over de juiste documenten en of deze nog geldig zijn. Daarnaast wordt er gekeken naar naar de fysieke en morele vaardigheden van de skileraren. Er wordt dus niet alleen gekeken of de leraren les mogen geven maar ook of ze dat nog kunnen. Een belangrijk punt voor de inspecteurs is de veiligheid.

De controles worden uitgevoerd om wintersporters gerust te stellen. “Het is goed om een minimum aan toezicht te doen om te zien of de skileraar beschikt over de juiste vaardigheden,” aldus een bezoeker van het skigebied.

Niet alleen de skileraren worden aan de controles onderworpen. Ook de skiverhuur wordt gecontroleerd. Helmen, ski’s en overige uitrusting wordt gecontroleerd op veiligheid.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren