Skilerares springt noodgedwongen met leerling uit lift

Een skilerares en haar jonge leerling hadden de schrik van hun leven toen ze beide afgelopen zondag enkele meters uit de lift op de Southern Expres waren gevallen.

Zondag zijn in Mont-Sainte-Anne, Canada, een jongen en zijn skilerares enkele meter uit een lift gevallen. De 17-jarige skilerares verteld dat ze merkte dat de stoel waarin ze zaten meer slingerde dan de stoel voor hun. De lift bleek vast te zitten in de wielen van de toren die de liftkabel geleiden. Door de vrijkomende krachten op de lift verbrijzelde de plexiglazen kap die op de lift zat. Terwijl de 6-jarige leerling zich stevig vasthield vertelde de lerares hem dat hij lost moest laten en naar beneden moest springen.

Haar overlevingsinstinct zegt haar dat het verstandiger is om te springen dan om te blijven zitten. Doordat de stoel waarin ze zaten niet verder ging en het achterop komende stoeltje steeds dichterbij kwam was ze bang dat ze klem zouden komen te zitten. Nadat beide op de grond zijn beland en de schrik van hun leven hebben vallen twee wielen van de toren precies tussen hen in.

Met beide gaat het goed. De jongen werd ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Het skigebied heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van dit voorval.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren