1ste Europees kampioenschap formatie skiën in Samnaun

Van 24 tot 26 april 2015 wordt in Samnaun, Zwitserland, voor de eerste keer het Europees kampioenschap formatie skiën georganiseerd.  Spectaculaire combinaties en snelle bochten staan bij het formatie EK in het middelpunt. Teams uit heel Europa zijn uitgenodigd om naar het skigebied Silvretta Arena in Samnaun-Ischgl te komen en hun halsbrekende toeren op ski’s te vertonen. De deelnemers maken kans op interessante geldprijzen.

Skischolen, skiclubs en organisaties die verbonden zijn met de sneeuwsport mogen zich inschrijven. Ook samengestelde teams mogen deelnemen aan het kampioenschap. Het team moet bestaan uit 6 skiërs met maximaal 2 reserve deelnemers. Er wordt gestreden in de categorieën dames en mannen/gemixed. De geldprijzen die op het spel staan zijn niet mis. Het team dat de eerste plaats weet te bemachtigen wint €1200,-, de tweede en derde plaats ontvangen respectievelijk €800,- en €600,-.

De formatie afdalingen bestaan uit een kwalificatie en finale afdaling met verplichte elementen en elementen naar keus. De formaties worden beoordeelt door een internationale jury, die bekend zal worden gemaakt tijds de eerste team captains meeting.

Download hier de officiële uitnodiging of schrijf je hier in.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren