Frankrijk overweegt verplaatsen van voorjaarsvakantie

De Franse regeling overweegt de voorjaarsvakantie naar voren te halen om families meer tijd te geven voor de wintersport. Een omstreden overweging die de wintersportindustrie een boost moet geven.

Skigebieden beweren een verhoging van de omzet van 3% wanneer de Franse vakantie een week naar voren geschoven zou worden. De verandering wordt ondersteund door de minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius. Fabius is tevens verantwoordelijk voor het toerisme. Ook president Hollande geeft voorzichtig zijn steun aan het idee.

Franse scholen hebben van 11, 18 of 25 April voorjaarsvakantie, afhankelijk van in welke regio de school gevestigd is. Net zoals in Nederland worden de vakanties landelijk door de regering bepaald. De ski-industrie vindt dat de voorjaarsvakantie te laat begint. Families hebben hierdoor niet meer de kans op goede sneeuw. Ouders, onderwijzers en vakbonden hebben geen bezwaar gemaakt tegen het voorstel.

“Slechts 8% van de Franse bevolking gaat eens in de twee jaar op wintersport”, zegt Rodrigo Arenas, algemeen secretaris van de nationale vakbond voor ouders. “De vakanties wijzigen, wat betrekking heeft op miljoenen mensen, om de ski-industrie te redden is niet logisch. De Franse scholen zitten momenteen in de tweede week van de half term vakantie. Er is genoeg tijd om te gaan skiën op de manier zoals het nu geregeld is”, voegde hij toe.

Het hoofd van de Franse skigebied exploitanten vereniging, Pierre Lestas, zegt: “De vakantie naar voren verplaatsen betekend alleen dat we terug gaan naar de situatie zoals deze voor 2009 was. Sindsdien zijn we 3% achteruit gegaan in de omzet. April zorgde toen voor een toename van 8%, nu is er sprake van slechts 2 of 3%.

Vanwege Frankrijks sombere economische vooruitzichten wil de regering de wintersportindustrie, die goed is voor biljoenen, ondersteunen. Frankrijk heeft de grootste wintersportindustrie van Europa maar heeft te maken met concurrentie van Oost Europese landen die goedkopen vakanties aanbieden.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en