Jongen maakt selfie tijdens skiles en valt 500 meter van klif

Als een 14-jarige Britse scholier vorige week op schoolreis is naar de Mölltaler Gletscher, Oostenrijk, stopt hij op de laatste dag met zijn skigroep op de Schareck (2.600 meter) om een foto te maken van hemzelf met de Alpentoppen op de achtergrond. De selfie wordt hem bijna fataal.

De jonge is samen met zijn skileraar en 5 klasgenoten als hij tijdens het maken van de foto van hemzelf achteruit stapt en van de klif afglijdt. Hij klettert 500 meter naar beneden waarna hij op een rand blijft liggen.

Tegenover een Oostenrijkse krant vertelde een lid van de bergredding: “Zijn skischoenen konden geen grip krijgen op de ondergrond waardoor hij naar beneden kletterde totdat hij op een rand bleef liggen. Hij heeft bijzonder veel geluk gehad dat hij aan zijn val geen botbreuken of hoofd en inwendige verwondingen heeft overgehouden.”

De jongen is per de helikopter naar het ziekenhuis in Scharzach gevlogen waar hij, in shocktoestand, ter observatie moest blijven. “Hij is onderzocht en ondanks een paar snijwonden en kneuzingen verging het hem goed”, aldus een medewerker van het ziekenhuis.

Deze val is het tweede selfie-gerelateerde ongeluk in een skigebied in een week tijd. Eerder overleefde een Oostenrijker een val van 300 meter nadat hij onder een afzetting was doorgegaan om een selfie van hemzelf te maken in het Grand Targhee skigebied, Amerika.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en