Jongen maakt selfie tijdens skiles en valt 500 meter van klif

Als een 14-jarige Britse scholier vorige week op schoolreis is naar de Mölltaler Gletscher, Oostenrijk, stopt hij op de laatste dag met zijn skigroep op de Schareck (2.600 meter) om een foto te maken van hemzelf met de Alpentoppen op de achtergrond. De selfie wordt hem bijna fataal.

De jonge is samen met zijn skileraar en 5 klasgenoten als hij tijdens het maken van de foto van hemzelf achteruit stapt en van de klif afglijdt. Hij klettert 500 meter naar beneden waarna hij op een rand blijft liggen.

Tegenover een Oostenrijkse krant vertelde een lid van de bergredding: “Zijn skischoenen konden geen grip krijgen op de ondergrond waardoor hij naar beneden kletterde totdat hij op een rand bleef liggen. Hij heeft bijzonder veel geluk gehad dat hij aan zijn val geen botbreuken of hoofd en inwendige verwondingen heeft overgehouden.”

De jongen is per de helikopter naar het ziekenhuis in Scharzach gevlogen waar hij, in shocktoestand, ter observatie moest blijven. “Hij is onderzocht en ondanks een paar snijwonden en kneuzingen verging het hem goed”, aldus een medewerker van het ziekenhuis.

Deze val is het tweede selfie-gerelateerde ongeluk in een skigebied in een week tijd. Eerder overleefde een Oostenrijker een val van 300 meter nadat hij onder een afzetting was doorgegaan om een selfie van hemzelf te maken in het Grand Targhee skigebied, Amerika.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren