Skileraar verongelukt tijdens skilerarenwedstrijd

Met nog maar 20 meter te gaan tot de finish heeft Gerhard, skileraar bij Skischule Pfaffenwinkel, het Peitinger Skimeisterschaft 2015 zo goed als gewonnen. Na de eerste afdaling op de reuzenslalom neemt hij de leiding en tijdens zijn tweede run is hij wederom zeer snel onderweg. Met nog maar 1 poort te gaan komt de 52-jarige skileraar ten val. Hij belandt op de piste en schuift door tot voorbij de finish. Daar blijft hij stil liggen.

Het ongeluk vond afgelopen zaterdag plaats rond 12:30 uur. De 50 aanwezige toeschouwers moesten toezien hoe het ongeluk op de Steckenberg in Unterammergau (in de buurt van Garmisch-Partenkirchen) plaats vond, net zoals de 60 overige deelnemers. Iedereen is geschokt en enkele toeschouwers rennen direct naar het slachtoffer om hem samen met de bergredding te verzorgen.

Wanneer de reddingsdienst het over neemt is Gerhard nauwelijks nog aanspreekbaar. Al snel wordt duidelijk dat hij zware verwondingen heeft overgehouden aan zijn val. Hij verkeerd in levensgevaar. Per helikopter wordt de 52-jarige skileraar naar de kliniek in Murnau gevlogen. Daar overlijd hij aan zijn zware inwendige verwondingen. Het scheuren van zijn aorta werd hem uiteindelijk fataal.

Na het ongeluk is de wedstrijd afgebroken. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. “Gerhard was een getalenteerde skiër die nooit onverantwoordelijk te werk ging”, aldus Hubert Bock, tweede voorzitter van de WSV Peiting-Ramsau en goede vriend van het slachtoffer. Over hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren kan tot op heden alleen worden gespeculeerd. Aan het skiniveau heeft het niet kunnen liggen. Gerhard was al 20 jaar trainer en skileraar bij Skischule Pfaffenwinkel.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren