De skischolen draaien op volle toeren

Het is de droom van iedere skischool: Zon bij trakblauwe hemel, goede sneeuw, krokusvakantie en carnaval. Alles kwam deze week samen en zorgde voor volle pistes. De skischolen hebben op dit moment meer skileraren in dienst dan eerder in dit seizoen.

Volgens Christian Abenthung, directeur van Snowsports Tirol, hebben enkele skischolen in Tirol afgelopen week meer dan 1000 kinderen op bezoek gehad. Doordat scholieren in Oostenrijk vorige week al vakantie hadden stonden zij deze week niet klaar om te helpen. “Dat maakt de situatie lastiger. Maar naar mijn weten was het nergens nodig geweest gasten te weren”, aldus Abenthung.

De organisatorische uitdaging is enorm. Skischolen vallen terug op een poel van hulpkrachten, lokale skileraren en skileraren uit het buitenland worden binnengehaald om te kunnen voorzien in de grote vraag naar groeps- en privé skilessen.

Skischolen en skileraren hebben deze week kunnen wennen aan de top drukte. Volgende week is het de tweede week van de Nederlandse krokusvakantie die wederom garant staat voor drukte in de skischolen. Het weer voor komende week lijkt wat wisselvalliger te worden dan deze week maar na een lange zonnige periode is een beetje verse sneeuw weer welkom. Ook volgende week staan de skischolen weer voor een uitdaging om al hun gasten te voorzien van skilessen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren