Skiër verwondt skilerares en skiet door

Woensdag middag komt een skilerares tijdens haar les ten val doordat ze van achter wordt ingehaald. De veroorzaker ging er direct vandoor en is tot op heden nog niet getraceerd. Een goed voorbeeld waarom het onverstandig is om skiënde skiklassen te kruisen.

Aan het eind van de middag skiet een 24-jarige skilerares uit Kärnten in het skigebied Turracher Höhe, Oostenrijk, met haar groep richting het dal. Plotseling skiet er een voorbijganger dicht achter de lerares langs dwars door de skigroep heen. De vrouw komt hierdoor ten val en loopt verwondingen op aan haar schouder. De skiër, een man tussen de 50 en 60 jaar, gaat er direct vandoor en is tot op heden spoorloos.

Het aantal tweezijdige wintersportongelukken is in de laatste jaren afgenomen. Ook het aantal ongelukken waarbij de dader door skiet neemt af, maar helaas komt dit nog geregeld voor. Diezelfde woensdag wordt, ook in Turracher Höhe, een 45-jarige Duitser over zijn ski’s geskied waardoor hij ten val komt en met een knieverwonding in het ziekenhuis beland. Ook in dat geval is de dader spoorloos.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en