Skiër verwondt skilerares en skiet door

Woensdag middag komt een skilerares tijdens haar les ten val doordat ze van achter wordt ingehaald. De veroorzaker ging er direct vandoor en is tot op heden nog niet getraceerd. Een goed voorbeeld waarom het onverstandig is om skiënde skiklassen te kruisen.

Aan het eind van de middag skiet een 24-jarige skilerares uit Kärnten in het skigebied Turracher Höhe, Oostenrijk, met haar groep richting het dal. Plotseling skiet er een voorbijganger dicht achter de lerares langs dwars door de skigroep heen. De vrouw komt hierdoor ten val en loopt verwondingen op aan haar schouder. De skiër, een man tussen de 50 en 60 jaar, gaat er direct vandoor en is tot op heden spoorloos.

Het aantal tweezijdige wintersportongelukken is in de laatste jaren afgenomen. Ook het aantal ongelukken waarbij de dader door skiet neemt af, maar helaas komt dit nog geregeld voor. Diezelfde woensdag wordt, ook in Turracher Höhe, een 45-jarige Duitser over zijn ski’s geskied waardoor hij ten val komt en met een knieverwonding in het ziekenhuis beland. Ook in dat geval is de dader spoorloos.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren