Gearresteerde Britse skileraar slaat terug

Er hangt Simon Butler een 3 maanden lange gevangenisstraf boven het hoofd omdat hij volgens de Franse autoriteiten skiles heeft gegeven zonder de benodigde kwalificaties.

In de week van Zaterdag 9 tot Zondag 17 Februari is Simon Butler samen met zijn 6 werknemers opgepakt in het Franse skigebied Megeve. Het team van de skischool “Simon Butler Skiing” wordt lesgeven zonder de benodigde kwalificaties ten laste gelegd. Begin volgende maand moeten zij voor de rechter in Bonneville verschijnen.

Voor meer informatie over hun arrestatie lees je ons eerdere artikel: “Skileraren opgepakt in Frankrijk”

Vreemd genoeg heeft de Franse ambassade in Londen vorige week een uitspraak gedaan waarin zij de acties van Simon Butler becritiseren net zoals de verslaggeving in de Britse media.

“Recente artikelen suggeren dat het verkeerd was dat de Franse autoriteiten Simon Butler hebben gearresteerd, ondanks dat hij illegaal aan het werk was als skileraar in Frankrijk. Dit leidt tot beschuldigingen dat Frankrijk de Europese wetgeving negeert. Dit is onjuist en misleidend,” luide de verklaring van de ambassade.

Butler heeft gereageerd op wat hij “onnauwkeurig en potentieel lasterlijke” beschuldigingen noemt, die zijn gemaakt in de verklaring. Aan zijn eerste reactie heeft hij nu toegevoegd:

“De beschuldiging dat wij niet de wet hebben gerespecteerd en onszelf niet zouden hebben aangemeld is grotesk en een leugen, alleen gemaakt om simpelweg mijzelf en de andere skileraren in diskrediet te brengen.”

Als reactie op de beschuldigingen gemaakt door de Franse ambassade

“Ik was geschokt toen ik een paar dagen geleden de verklaring van de Franse ambassade zag.

Ten eerste kan het overgrote deel van de Britse skileraren niet in Frankrijk werken omdat zij niet beschikken over de juiste kwalificaties. Er zijn slechts rond de 300 Britse skileraren met de klasse 4 ISTD kwalificatie welke momenteel door Frankrijk wordt erkend. Er zijn enkele duizenden BASI leden bij wie die kans is ontzegd omdat zij beschikken over de klasse 2 of 3 kwalificatie. Deze leraren kunnen momenteel niet werken in Frankrijk. Ik ben het er mee eens dat het aantal Britse skileraren momenteel toeneemt in Frankrijk, maar dit omdat er momenteel erg weinig zijn.

Ik heb de wet gerespecteerd en deze nageleefd tot de laatste letter. Ik heb mijzelf en de andere skileraren aangemeld bij de Franse autoriteiten met de juiste en officiële formulieren. Onze aanmeldingen zijn gekopieerd en verzonden naar verschillende afdelingen waaronder de EU commissie, de Franse president Hollande en het hoofd van de ‘Gendarmerie’ in de desbetreffende regio.

De beschuldiging dat wij niet de wet hebben gerespecteerd en onszelf niet zouden hebben aangemeld is grotesk en een leugen, alleen gemaakt om simpelweg mijzelf en de andere skileraren in diskrediet te brengen. Bewijs van onze aanmeldingen en wanneer deze zijn ingevuld kan worden geleverd.
Het is correct te zeggen dat ik in 2004 zaken heb verloren en hiervoor beboet ben. Maar wat niet wordt vermeld is dat ik een petitie heb ingediend in 2003 welke succesvol was. De voorzitter en de president van het EU petitie comité hebben naar de rechtbank in Bonneville geschreven, waarna ik in 2006 een zaak heb gewonnen. De rechter zag geen verschil tussen de Franse skischool en mijn eigen organisatie.

Na deze uitspraak hebben we 6 jaar lang zonder incidenten door gewerkt en zijn we bruggen gaan slaan met locale skischolen en skileraren. We zijn zelfs samen gaan werken met een ESF skischool. We organiseerde wekelijks wedstrijden met hun skileraren en zorgde voor regelmatige trainingen. Dit alles is nu gestopt dankzij de SNMSF en de ESF die de samenwerking met de ESF skischool tot een halt hebben geroepen. Hoe kan dit behulpzaam zijn? Nieuwe arbeidsrelaties welke jaren nodig hebben gehad om tot stand te komen worden in minuten verstoord, en om welke reden?

In 2013 werd ik schuldig verklaard aan het niet aanmelden en kreeg hiervoor een boete. Essentieel bewijs dat laat werd aangeleverd bij de rechtbank werd niet in overweging genomen en werd niet ontvankelijk verklaard. Dit belangrijke bewijs bewees dat wij ons hadden aangemeld in ons altijd al aangemeld hadden. En het meest belangrijke was een brief van de Rhone Alps Prefecture in welke verklaard werd dat de Eurotest niet onderdeel moet zijn van het aanmeldingsproces ingediend voor het hoger beroep.

Ze hebben gelijk, ik heb nog nooit deelgenomen aan de Eurotest omdat zoals zo vele ik het hoogste opleidingsniveau heb behaald jaren (1985) voordat de Eurotest werd geïntroduceerd. Net zoals het overgrote deel van de Franse skileraren die momenteel aan het lesgeven zijn. Ik was dus niet genoodzaakt deel te nemen maar moest wel mijn off-piste berg veiligheid opwaarderen wat ik gedaan heb. Hiermee ben ik in het bezit van het niveau 4 ISTD precies zoals de andere Britse skileraren die momenteel werkzaam zijn in Frankrijk.

BASI houd zich helaas vast aan de Franse regelgeving. In mijn ogen in het belang van het bedrijf en om er voor te zorgen dat de markt voorbehouden blijft aan een geselecteerde groep welke kan controleren wie er wel en niet mogen werken. Zij hebben afspraken gemaakt met de Franse ten koste van de meerderheid van de leden en zonder hun weten. Om deze reden geloven de leden dat zij het hele systeem moeten doorlopen en alle niveaus moeten halen voor zij de heilige graal van de ski kwalificaties in hun bezit hebben. Het overgrote deel zal dit nooit halen maar investeert wel  meer dan 10.000 dollar om het te proberen.

Ik heb mijn kwalificaties doorgestuurd. Samen met illegale afspraken gemaakt door de BASI met de Franse die kwalificaties hebben weggegeven in ruil dat de BASI alleen leden van de ISTD erkend, wat een schade! Ik heb de Franse EU commissaris Mr Barnier ontmoet tijdens de EU commissie waar ze de dossiers van mij en andere skileraren bewaren. Mr Gaster, één van Mr Barniers raadgevers, heeft al onze dossiers beoordeeld en deze bevestigd. De commissie heeft een klacht ingediend tegen de Franse regering omtrent mijn zaak.”

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren