Gratis skischool bestaat al 77 jaar

Net als alles dat te koop is worden ook snowboard- en skilessen ieder jaar een beetje duurder. Dat is niet het geval bij de skischool in het Amerikaanse skigebied Lookout Pass Ski Area. De prijzen daar zijn al 77 jaar hetzelfde. De cursisten betalen nog steeds niks voor hun snowboard- of skilessen.

Je leest het goed. De skischool Free Ski School in Lookout Pass Ski Area biedt haar lessen kosteloos aan. Iedere zaterdag, tien weken per seizoen, komen meer dan 350 kinderen tussen de 6 en 17 jaar oud naar de skischool voor hun lessen. Veel van hen reizen met de gratis skischool shuttle bus.

Net als bij een normale skischool worden de kinderen ingedeeld op niveau in verschillende groepen. Op hun ski’s of snowboard trekken ze met hun leraar de bergen in om een paar uur later als betere skiërs of snowboarders weer terug te keren.

Rond de veertig volwassen- en twintig junior leraren werken er als vrijwilliger. Ze krijgen niet betaald, maar de voldoening weegt daar ruimschoots tegenop.

De nonprofit skischool bestaat al 77 jaar en is niet gebonden aan het management van het skigebied. De eigenaar van het gebied, Phil Edholm, zegt dat hij het een mooi concept vindt en het ondersteund.

De afgelopen jaren heeft de skischool belangrijke verbeteringen doorgevoerd zodat de jeugdige enthousiast blijven over het wintersporten. Grote vlaggen markeren de verzamellocatie en alle kinderen dragen een vestje zodat ze herkenbaar zijn op de piste. Net als een normale skischool dus, maar dan gratis.

Zou jij voor deze skischool willen werken?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts