Gratis skischool bestaat al 77 jaar

Net als alles dat te koop is worden ook snowboard- en skilessen ieder jaar een beetje duurder. Dat is niet het geval bij de skischool in het Amerikaanse skigebied Lookout Pass Ski Area. De prijzen daar zijn al 77 jaar hetzelfde. De cursisten betalen nog steeds niks voor hun snowboard- of skilessen.

Je leest het goed. De skischool Free Ski School in Lookout Pass Ski Area biedt haar lessen kosteloos aan. Iedere zaterdag, tien weken per seizoen, komen meer dan 350 kinderen tussen de 6 en 17 jaar oud naar de skischool voor hun lessen. Veel van hen reizen met de gratis skischool shuttle bus.

Net als bij een normale skischool worden de kinderen ingedeeld op niveau in verschillende groepen. Op hun ski’s of snowboard trekken ze met hun leraar de bergen in om een paar uur later als betere skiërs of snowboarders weer terug te keren.

Rond de veertig volwassen- en twintig junior leraren werken er als vrijwilliger. Ze krijgen niet betaald, maar de voldoening weegt daar ruimschoots tegenop.

De nonprofit skischool bestaat al 77 jaar en is niet gebonden aan het management van het skigebied. De eigenaar van het gebied, Phil Edholm, zegt dat hij het een mooi concept vindt en het ondersteund.

De afgelopen jaren heeft de skischool belangrijke verbeteringen doorgevoerd zodat de jeugdige enthousiast blijven over het wintersporten. Grote vlaggen markeren de verzamellocatie en alle kinderen dragen een vestje zodat ze herkenbaar zijn op de piste. Net als een normale skischool dus, maar dan gratis.

Zou jij voor deze skischool willen werken?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren