Grote kans op een witte kerst

Al heel vroeg in het seizoen zag het er veelbelovend uit. Maar van de sneeuw die in oktober en begin november viel is weinig meer over. Met de kerstvakantie voor de deur beginnen we ons toch een beetje zorgen te maken over of we een witte kerst gaan krijgen. Maar gelukkig beginnen de weerberichten steeds positiever uit te vallen.

De verschillende weersvoorspellingen konden het lange tijd niet eens worden. Gelukkig is daar verandering in gekomen en lijkt het erop dat we dit wintersportseizoen gaan starten met een witte kerst.

Oostenrijk
De kans dat het overal in de Alpen gaat sneeuwen is groot. Helaas zal er lang niet overal even veel sneeuw vallen. Het verschil tussen de Noord- en Zuidalpen is aanzienlijk. De 5 tot 10 centimeter sneeuw die gaat vallen in Oostenrijk gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat de wintersporters die daar hun kerst doorbrengen kunnen genieten van een wit landschap. De sneeuwvalgrens zal gaan dalen waardoor ook de lagergelegen gebieden hier profijt van hebben.

Oostenrijk: Neerslag 0-144h maandag, 19.12. tot zondag, 25.12. Bron: ZAMG/bergfex

Zwitserland en Italië
In een groot deel van Zwitserland en Noord-Italië zal het meer zijn dan een paar centimeter verse sneeuw. In een paar dagen tijd zal er daar op sommige plekken tot een halve meter sneeuw kunnen gaan vallen.

Zwitserland: Neerslag 0-144h maandag, 19.12. tot zondag, 25.12. Bron: ZAMG/bergfex

Goede vooruitzichten
Het beste vooruitzicht is toch wel dat de temperatuur gaat dalen. De kunstsneeuw pistes zullen zich hierdoor goed blijven houden en de vers gevallen sneeuw zal blijven liggen. De afgelopen weken is er in de skigebieden ontzettend hard gewerkt en hebben ze er voor gezorgd dat doormiddel van kunstsneeuw de pistes op veel plaatsen in uitstekend conditie verkeren.

Niks is zo verraderlijk als het weer, dus het is nog even afwachten. Maar als de weergoden ons gunstig gezind zijn dan lijkt het er nu op dat we een prachtige kerstvakantie tegemoet gaan.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren