De branche verandert, er komen steeds meer kinderleraren

Het cliché van de net iets te bruine skileraar die liever in zijn rode pak in de après-ski staat dan dat hij op de piste les geeft hebben we in de afgelopen jaren langzaam zien verdwijnen. Het beroep van een sneeuwsportleraar is door de jaren heen sterk verandert. Het beroep dat vroeger in het teken stond van entertainment staat vandaag de dag in het teken van de sport.

Door de richtlijnen, verantwoordelijkheden, wetgeving en de verwachting waar een sneeuwsportleraar mee te maken heeft is het een serieus beroep geworden. De branche moet zich constant aanpassen om aan de wensen en verwachtingen van de toeristen te kunnen blijven voldoen. Zo neemt het aantal kinderlessen snel toe.

Doordat er steeds minder volwassenen skilessen volgen of kiezen voor privéles neemt het aantal groepslessen af. Maar ouders kiezen er nog wel massaal voor om hun kinderen in een groep op les te doen. En dat aantal neemt nog steeds toe. Dat is duidelijk te zien in Zwitserland. Daar worden jaarlijks rond de 130 nieuwe skileraren opgeleid. Doordat de vraag naar kinderleraren toeneemt worden er jaarlijks maar liefst 500 kinderleraren opgeleid tijdens een één week durende speciale opleiding.

De branche heeft door de jaren heen grote veranderingen meegemaakt. Waar skigebieden vroeger één enkele skischool hadden kennen grote skigebieden nu soms wel meer dan vijf verschillende skischolen die allemaal hun best doen de gasten het zo goed mogelijk naar hun zin te maken. En door de komst van deze nieuwe skischolen zijn ook de regels aangescherpt met als doel de kwaliteit van de lessen op een hoog niveau te houden.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren