De drukke weken van dit seizoen

Het seizoen is weer begonnen en we leven toe naar de eerste vakantieweek, de kerstvakantie. Voor veel sneeuwsportleraren zal met deze vakantie het seizoen dan eindelijk echt beginnen. Daarna vetrekken veel leraren weer richting Nederland en blijven de seizoensleraren over. Tijdens de krokusvakantie zullen veel leraren weer de Alpen opzoeken. En dat is nodig ook, het lijkt erop dat het dit jaar weer bijzonder druk wordt.

Kerstvakantie
De eerste drukke periode van dit wintersportseizoen valt in de weken 52 en 1. Van 24 december 2016 tot 8 januari 2017 hebben zowel de basisscholen als het voortgezet onderwijs in Nederland vakantie. Maar ook de scholen in wintersportlanden als Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn die periode gesloten.

Veel mensen vieren kerst graag met vrienden en familie samen thuis. Omdat kerst dit jaar op de zondag van week 52 valt is het te verwachten dat veel wintersporters kiezen voor week 1. Het lijkt er dus op dat de tweede week van de kerstvakantie het drukst zal worden.

Tussen de kerst en krokus
Na de kerst wordt het in het Europa rustig op de pistes. Van 28 januari tot 4 februari krijgen we het dan vooral in Oostenrijk en Duitsland weer iets drukker doordat Berlijn en de dunbevolkte deelstaat Brandenburg vakantie hebben.

De weken daarna hebben delen van Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Engeland vakantie waardoor de drukte langzaam toeneemt. In Frankrijk is het tussen 11 en 18 februari bijzonder druk omdat zowel Parijs als Marseille vakantie hebben. Ook grote delen van Engeland en Zwitserland hebben vakantie. Deze week staat in Frankrijk bekend als de drukste week van het seizoen.

Carnavalsvakantie
Eens in de zoveel jaar valt alles samen tijdens de carnavalsvakantie. Dit is zo’n jaar. Zowel Midden- als Zuid-Nederland hebben vakantie van 25 februari tot 5 maart. Tegelijkertijd heeft ook een groot deel van Duitsland vakantie waardoor dit de drukste week van het seizoen zal worden in vooral Duitsland en Oostenrijk.

Voorafgaand aan deze week heeft Noord-Nederland voorjaarsvakantie. Maar ook delen van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Engeland zijn vrij en zullen richting de wintersportgebieden afreizen. Van 18 tot 25 februari zal het gezellig druk worden op de pistes.

Paasvakantie
Na de carnavalsweek en voorjaarsvakantie zal het snel rustiger worden in de skigebieden en hangt de drukte vooral af van de hoeveelheid sneeuw die er dan nog ligt of valt. De laatste vakantieweek van het seizoen is de paasvakantie. Van 8 tot 15 april hebben België, Duitsland en grote delen van Zwitserland, Oostenrijk en Engeland vakantie. Een gezellig drukke week waarin we hopelijk genieten van aangenaam voorjaarsweer op de witte skipistes.

Bron: wintersporters.nl

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren