Schischule Silvretta Galtür viert 90-jarig bestaan

Een bijzondere tentoonstelling werd afgelopen donderdag in het Alpinarium in Galtür geopend. Verhalen van de skipiste en daarnaast worden vertelt in de tentoonstelling “Geschichte & Geschichten – 90 Jahre Schischule Silvretta Galtür”.

“Het was een bijzondere verzoek, het 90-jarig bestaan van onze skischool op deze manier te vieren. Daarbij is het idee ontstaan om samen met het Alpinarium Galtür en de gemeente een tentoonstelling op te tuigen. Een skischool van 90 jaar oud is voor een dorp als Galtür bijzonder. Voor ons was het belangrijk om ooggetuigen te laten spreken over vroeger,” vertelde Christian Zangerle, eigenaar van Schischule Silvretta Galtür.

In het bijzonder werden de sponsoren van de tentoonstelling bedankt die samen €26.000,- bij elkaar brachten voor het realiseren hiervan.

Humoristische anekdotes
In 1927 begon Eduard Walter met het organiseren van skilessen in Galtür. Vandaag de dag is het toerisme een van de belangrijkste bronnen van inkomsten geworden voor de bewoners van Galtür. Diegene die een belangrijke rol hebben gespeeld in de ski-geschiedenis van het Oostenrijkse skidorp staan in de tentoonstelling centraal. Met veel humoristische anekdotes wordt een beeld geschetst van de skilessen van de afgelopen 90 jaar.

Andere tijden
De tentoonstelling laat zien hoe snel de skisport zich ontwikkeld heeft. We kunnen ons nu niet meer voorstellen les te geven op houten ski’s met skischoenen van leer zonder dat de pistes zijn geprepareerd. En wat te denken van het materiaal.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Mobi Clothes

  Tegenwoordig is sport eigenlijk niet meer weg te denken in het leven van een mens. Bijna iedereen doet het en je groeit ermee op. Maar