Grote vraag naar Nederlandse skileraren

Het hoogtepunt van de winter voor veel Nederlanders is de wintersportvakantie. Vooral met de carnaval- en krokusvakantie worden de Oostenrijkse, Franse en Duitse skigebieden overspoeld met Nederlandse wintersporttoeristen. En waar veel Nederlanders komen om te skiën of snowboarden zijn veel Nederlandse ski- en snowboardleraren nodig.

Door de vroege carnavalsvakantie staat dit jaar heel februari in het teken van de wintersport. Komende week hebben de scholen in Midden en Zuid Nederland vakantie, als de scholen daar zelf voor gekozen hebben. De week daarop zijn er geen schoolvakanties en kunnen we even ademhalen. In de week die daarop volgt starten de twee weken voorjaarsvakantie. De eerste week is voor de scholen van Midden en Zuid Nederland die geen carnavalsvakantie hebben gehad. De tweede week van de krokusvakantie is voor Noord Nederland.

De vraag naar Nederlandse skileraren blijft groot
Veel Nederlandse wintersporters betekend dat de vraag naar Nederlandse skileraren groot is. Veel Nederlandse skileraren zullen dus onderweg zijn naar Oostenrijk, Frankrijk of Duitsland, om daar vanaf zondag weer aan het werk te gaan. Sommige keren terug naar de skischool waar ze al meerdere jaren werkzaam zijn, andere kiezen voor een nieuwe skischool.

Maar de hoeveelheid skileraren die nu onderweg is zal niet voor alle skischolen voldoende zijn. Er heerst al jaren een chronisch tekort aan skileraren in vooral de Alpenlanden. Oostenrijkse en Zwitserse skischolen zijn zelfs nu nog opzoek naar skileraren die hun team deze maand komen versterken. Voor de skischolen die nog opzoek zijn naar skileraren voor de maand februari kijk je op onze vacature pagina.

Ga jij in februari weer skiles geven in het buitenland?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren