Winderige eerste lesdag voor veel Nederlandse skileraren

De carnavalsvakantie is van start gegaan. Veel Nederlandse skileraren kwamen gister aan op hun bestemming om de skischolen te helpen met de drukte van de vakantieperiode. Vanochtend stonden er weer tal van kinderen op hen te wachten. In Oostenrijk stond de eerste lesdag van deze vakantie voor de meeste skischolen in het teken van heel veel wind.

Door de harde wind in veel Oostenrijkse skigebieden hadden de skischolen een organisatorische uitdaging op de eerste dag van deze vakantieweek. Honderden kinderen en tientallen volwassenen moesten met hun skileraar de berg op. Maar doordat skigebieden beperkt open konden of in enkele gevallen zelfs helemaal niet stonden de skischolen en skileraren voor een uitdaging.

De wind was voorspeld. De skigebieden en skischolen hadden zich er in de meeste gevallen goed op voorbereid. Door de inzet van extra skibussen en personeel konden alle gasten zo goed als mogelijk in de skigebieden worden gebracht. Skileraren moesten vandaag goed nadenken over welke liften en pistes er wel en niet open waren. Vooral met beginnende skiërs leverde dit soms lastige situaties op.

Hoe was jouw eerste dag van het hoogseizoen? Heb jij vandaag last gehad van de wind?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren