Winderige eerste lesdag voor veel Nederlandse skileraren

De carnavalsvakantie is van start gegaan. Veel Nederlandse skileraren kwamen gister aan op hun bestemming om de skischolen te helpen met de drukte van de vakantieperiode. Vanochtend stonden er weer tal van kinderen op hen te wachten. In Oostenrijk stond de eerste lesdag van deze vakantie voor de meeste skischolen in het teken van heel veel wind.

Door de harde wind in veel Oostenrijkse skigebieden hadden de skischolen een organisatorische uitdaging op de eerste dag van deze vakantieweek. Honderden kinderen en tientallen volwassenen moesten met hun skileraar de berg op. Maar doordat skigebieden beperkt open konden of in enkele gevallen zelfs helemaal niet stonden de skischolen en skileraren voor een uitdaging.

De wind was voorspeld. De skigebieden en skischolen hadden zich er in de meeste gevallen goed op voorbereid. Door de inzet van extra skibussen en personeel konden alle gasten zo goed als mogelijk in de skigebieden worden gebracht. Skileraren moesten vandaag goed nadenken over welke liften en pistes er wel en niet open waren. Vooral met beginnende skiërs leverde dit soms lastige situaties op.

Hoe was jouw eerste dag van het hoogseizoen? Heb jij vandaag last gehad van de wind?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en