Japan wil visumaanvraag voor buitenlandse skileraren versoepelen

De Japanse regering wil de visumaanvraag voor buitenlands skileraren versoepelen. Hiermee willen ze het voor buitenlandse wintersporters aantrekkelijker maken om naar Japan te komen voor de wintersport. Het wintersporttoerisme zou op die manier aan populariteit moeten toenemen.

Het aantal skiërs en snowboarders in Japan bereikte in 1998 een hoogtepunt met 18 miljoen. Dat aantal was in 2013, als gevolg van de Japanse dalende geboortecijfer en de vergrijzende samenleving, meer dan gehalveerd naar 7,7 miljoen.

Het ministerie van justitie zal deze zomer de mogelijkheden bekijken met betrekking tot het versoepelen van het visumbeleid voor buitenlandse sneeuwsportleraren. Zij geloven erin dat buitenlandse ski- en snowboardleraren die meerdere vreemde talen spreken kunnen bijdragen aan het creëren van een levendige ski-industrie. Tegelijkertijd wordt er gekeken naar hoe het kan worden voorkomen dat toeristen illegaal in Japan als skileraar aan het werk gaan.

De wijzigingen in de immigratiewetgeving zouden een minimum van drie jaar deelname of instructie vereisen in grote internationale sportevenementen, zoals de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen, als basis voor het verkrijgen van de status sportinstructeur.

Het ministerie wil skileraren met het hoogst haalbare ISIA opleidingsniveau in aanmerking laten komen voor een verblijfsvergunning. De ISIA geeft aan dat 10.700 mensen over de hele wereld deze kwalificatie hebben.

Experten, bijeengeroepen door de Japanse toeristenorganisatie voor het promoten van de wintersport, gaven in een eerder rapport aan dat sneeuwsportleraren die een vreemde taal spreken hierbij van groot belang zijn. Ook gaven ze aan dat de strenge eisen voor het verkrijgen van een visum een groot obstakel vormt voor het behalen van dat doel.

De toeristenorganisatie stuurde enquêtes naar 129 skischolen in Japan. Hieruit bleek dat 25 van de 57 skischolen die deel hadden genomen aan de enquête erop hoopte zo’n 80 buitenlandse sneeuwsportleraren in dienst te kunnen nemen.

Het ministerie gaf in het basis immigratiebeleid, dat afgelopen september werd opgesteld, aan dat ze de mogelijkheden gaan bekijken voor het opnemen van meer buitenlandse arbeiders met specifieke kennis of vaardigheden.

Heb jij de ambitie om ski- of snowboardleraar te worden in Japan? Het Nederlandse opleidingsinstituut Snowminds kan je hierbij helpen.

Bron: japantimes.co.jp

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het