Van Olympisch Kampioen terug naar de oefenweide

Samen zijn ze goed voor 24 wereldbekeroverwinningen. Nu proberen Didier Cuche (41) en Bruno Kernen (43) samen hun skilerarenopleiding te volbrengen.

Didier Cuche en Bruno Kernen zijn ski-legendes. Samen hebben ze acht medailles verzameld tijdens Wereldkampioenschappen en stonden ze tijdens de Olympische Spelen eenmaal op het podium. In het Wereldbekerkampioenschap vierden ze 24 overwinningen (Cuche 21, Kernen 3).

Nu leren ze hun vak van een andere kant kennen en vinden ze de voor hen bekende bewegingen opnieuw uit. Daar moeten beide heren hard voor werken tijdens de twee weken durende skilerarenopleiding in St. Moritz.

En hard gewerkt hebben beide heren zeker. Ze wisten beide succesvol hun opleiding tot skileraar te volbrengen. “Ik moest twee weken lang intensief werken,” aldus Cuche. Of beide legende ook daadwerkelijk komend seizoen op de skipiste te vinden zijn met een groepje kinderen achter zich aan is nog maar de vraag. Kernen gaf in april al aan dat hij graag het diploma wou behalen maar niet de ambitie had om daadwerkelijk skiles te gaan geven.

Bron: blick.ch

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren