Van Olympisch Kampioen terug naar de oefenweide

Samen zijn ze goed voor 24 wereldbekeroverwinningen. Nu proberen Didier Cuche (41) en Bruno Kernen (43) samen hun skilerarenopleiding te volbrengen.

Didier Cuche en Bruno Kernen zijn ski-legendes. Samen hebben ze acht medailles verzameld tijdens Wereldkampioenschappen en stonden ze tijdens de Olympische Spelen eenmaal op het podium. In het Wereldbekerkampioenschap vierden ze 24 overwinningen (Cuche 21, Kernen 3).

Nu leren ze hun vak van een andere kant kennen en vinden ze de voor hen bekende bewegingen opnieuw uit. Daar moeten beide heren hard voor werken tijdens de twee weken durende skilerarenopleiding in St. Moritz.

En hard gewerkt hebben beide heren zeker. Ze wisten beide succesvol hun opleiding tot skileraar te volbrengen. “Ik moest twee weken lang intensief werken,” aldus Cuche. Of beide legende ook daadwerkelijk komend seizoen op de skipiste te vinden zijn met een groepje kinderen achter zich aan is nog maar de vraag. Kernen gaf in april al aan dat hij graag het diploma wou behalen maar niet de ambitie had om daadwerkelijk skiles te gaan geven.

Bron: blick.ch

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Word nu lid!

Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

Word lidRegistreer als leraar

Most Popular

Social Media

Related Posts

Zell am See in het zonnetje

Door vele websites worden skigebieden gepromoot of in het zonnetje gezet vanuit een toeristisch oogpunt: ‘hier moet je heen voor de beste hotels’ of ‘dit

De geschiedenis van het snowboarden

Deze week de geschiedenis van het snowboarden. Een rijke geschiedenis met veel interessante ontwikkelingen. Van een stuk hout met teugels tot de grootste wedstrijden op